Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Facultatea de Automatică şi Calculatoare deschide anul universitar cu aplicații practice

28 Octombrie 2013



Pe data de 1 octombrie 2013, Facultatea de Automatică şi Calculatoare a Universității Politehnica din București şi-a deschis porţile unui număr de peste 3.500 de studenţi înscrişi la ciclurile de învăţământ de licenţă, masterat şi doctorat. Odată cu deschiderea, facultatea a organizat o expoziţie cu realizările studenţilor: proiecte de cercetare studenţeşti, majoritatea finalizate cu aplicaţii practice, cum ar fi drone, conducerea cu calculatorul a unor instalaţii, programarea roboţilor umanoizi şi multe altele.



Facultatea de Automatică şi Calculatoare este una dintre căile principale de acces în arena competitivă a elitei Calculatoarelor, Tehnologiei Informaţiei şi Sistemelor Automate Moderne. În facultate, studenţii învaţă instrumentele tehnice pentru a naviga prin acest teritoriu, dar şi modul de gândire necesar unui inginer IT. Diploma de absolvent este un paşaport de intrare în companiile high-tech, care joacă la nivel global, şi în echipe de elită, în care satisfacţia obţinută merită timpul şi munca investită.

În facultate studenţii îşi întâlnesc profesorii - personalităţi din domenile: Ingineria Sistemelor, Calculatoare şi IT - lideri ai comunităţii academice şi din industria informaticii, precum şi colegii - viitorii ingineri, manageri şi cercetători de elită din ţară. Studiul în Facultatea de Automatică şi Calculataore este o ocazie bună pentru dialoguri tehnice bazate pe pasiune şi respect, dar şi pentru prietenii bazate pe interese profesionale şi hobby-uri comune.

Studenţii pot participa la competiţii studenţeşti, cursuri de formare pe teme specializate, sesiuni de comunicări ştiinţifice şi proiecte de cercetare, unde sunt integraţi într-o comunitate care preţuieşte şi sprijină iniţiativa şi performanţa. De asemenea, studenţii pot beneficia de stagii Erasmus la universităţi de prestigiu din străinătate şi pot contribui la cercetarea de excelenţă a facultăţii, alături de cadre didactice şi studenţi la masterat sau doctorat.

Facultatea de Automatică şi Calculatoare realizează excelenţa în învăţământ şi cercetare în două domenii: „Calculatoare şi Tehnologia Informaţiei“ şi „Ingineria Sistemelor“, prestigiul facultăţii fiind confirmat prin ocuparea primului loc pe ţară în aceste domenii, conform ierarhizării naţionale din 2011. Facultatea de Automatică şi Calculatoare este organizată în trei departamente: Departamentul Automatică şi Ingineria Sistemelor, Departamentul Automatică şi Informatică Industrială şi Departamentul Calculatoare.

În Facultatea de Automatică şi Calculatoare studenţii au ocazia să urmeze un program de studiu modern, în care aspectele teoretice sunt îmbinate cu excelenţa practică. Ei beneficiază de un mediu de învățământ competitiv, în care îşi pot dezvolta creativitatea, iniţiativa ştiinţifică şi tehnică, propriile talente şi capacitatea de a deveni un adevărat specialist în meseria pe care și-au ales-o.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite