Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Romsys mizează pe creşterea veniturilor din servicii

28 Octombrie 2013





Cu ocazia împlinirii a 20 de ani de activitate pe piaţa locală, compania Romsys, care este din 2007 parte din holdingul austriac New Frontier Group, a prezentat rezultatele înregistrate în cursul acestui an şi previziunile pentru perioada următoare.

Astfel, potrivit lui Horaţiu Berdilă, CEO Romsys, compania va înregistra anul acesta o cifră de afaceri 51-52 de milioane de euro, similară celei obţinute în 2012, dar inferioară celei din 2011, de 64 de milioane de euro. Cifra de afaceri este generată în proportie de 10-15% de clienţi noi, după cum a subliniat Berdilă.

„Primele 6 luni ale anului în curs au reprezentat o surpriză pentru noi, concretizată printr-un reviriment al sectorului privat. A fost un fenomen pe care nu l-am prevăzut la finalul anului trecut şi care a fost vizibil cu precădere în industriile ţintă în care activeaza Romsys şi LA nivel de Top 500 companii din România. Acest reviriment a fost vizibil mai ales în zona companiilor de Manufacturing, această industrie ajungând pe locul doi în ierarhia Romsys, după Utilităţi şi înaintea industriei financiar-bancare. Avem semnale pozitive pentru 2014, pentru că au început să apară cereri reale de implementări de soluţii core, care se alătură proiectelor de upgrade de infrastructură hardware, extindere de proiecte sau implementări de proiecte mici. În ceea ce priveşte zona de sector public, aceasta este bazată, în principal, pe atragerea de fonduri europene, grevată încă de numeroasele contestaţii care se depun, ceea ce face ca la momentul actual să fie blocate cel putin 270 de milioane de de euro. Scăderea ponderii proiectelor Romsys din sectorul public, înregistrată anul acesta, a fost compensată de creşterea înregistrată în zona privată. Forecast-ul pentru anul în curs este de 26-30% sector public”, a declarat Berdilă, care a mai precizat că, în 2013, zona de Servicii şi Soluţii a înregistrat un procent de 65% din veniturile companiei, faţă de 60% în 2012, obiectivul declarat fiind acela de a creşte până la 70-75% în următorii doi ani.

În prezent, Romsys numără peste 2.000 de clienţi, din 32 de industrii, mai mult de 250 dintre aceştia făcând parte din TOP 500 cele mai mari companii din România, iar dintre aceştia 28 se află în portofoliul Romsys de peste 10 ani.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite