Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

ANIS lanseaza Romanian Software Outsourcing Index 2013

07 Noiembrie 2013



ANIS a anuntat lansarea Romanian Software Outsourcing Index - primul catalog realizat de asociatie care include companii dezvoltatoare de software sau furnizoare de servicii asociate la cerere. Catalogul este raspunsul ANIS la nevoia companiilor de promovare comuna, la nivel de industrie, dar si de promovare individuala pe piata internationala.
Segmentul de dezvoltare si servicii software la cerere a sustinut o crestere constanta a cifrei de afaceri a industriei, chiar si in perioada de criza, pentru ca a raspuns nevoii clientilor internationali de crestere a eficientei si productivitatii, odata cu controlul costurilor.


Cifra de afaceri pentru segmentul de outsourcing IT a atins valoarea de 380 milioane de euro in 2012 (excluzand exporturile de licente) si este de asteptat sa creasca in continuare in urmatorii ani. Structura veniturilor din aceasta zona este urmatoarea: serviciile IT (dezvoltare de aplicatii la cerere, servicii de testare si suport) reprezinta aproximativ 60,2%, serviciile BPO (business process outsourcing) insumeaza 26,8%, iar partea de cercetare-dezvoltare reprezinta restul de 13%. (Sursa: Software & IT Services in Romania: A Study on the Development of the Industry of Software and IT Services in Romania in 2013 – studiu realizat de IDC la comanda ANIS, care va fi lansat in aceasta luna)


„Romania este un lider regional recunoscut in zona de dezvoltare software si a fost clasificata mereu in ultimii ani in topurile furnizorilor de servicii de externalizare IT realizate de companiile mari de consultanta. Cateva dintre ingredientele care au facut Romania una dintre destinatiile extrem de atragatoare pe acest segment sunt abilitatile tehnice si pasiunea pentru programare, o cultura a comunicarii deschise si excelentele abilitati lingvistice, si nu in ultimul rand una dintre cele mai bine dezvoltate infrastructuri de comunicatii”, Sorin Gavanescu, Vicepresedinte ANIS responsabil de zona de Outsourcing.


Materialul va fi distribuit cu prioritate pe plan international organizatiilor care functioneaza ca multiplicatori de informatie - asociatii din domeniu, camere de comert bilaterale, reprezentante economice si ambasade.


Continutul Romanian Software Outsourcing Index poate fi accesat online in cadrul site-ului ANIS, la adresa www.anis.ro/rsoi.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite