Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Altele >> Stiri si comunicate

BenQ: vanzari de proiectoare mai mari cu 86% in trimestrul al treilea

07 Noiembrie 2013



BenQ a incheiat al treilea trimestru al anului 2013 cu o creștere a vanzarilor de 86% fata de aceeasi perioadă din 2012 pe piața locală. Astfel, în lunile iulie-septembrie 2013, BenQ a comercializat în România tot atâtea proiectoare cât următoarele patru producători din top, arată datele companiei de cercetare FutureSource Consulting.


BenQ rămâne liderul pieței locale de proiectoare cu o cotă de piață de 46%, poziție pe care o deține în România din anul 2009.


„În al treilea trimestru al acestui an am avut o creștere de 86% a vânzărilor de proiectoare în România, pe o piaţă care a avut o creştere de 30% comparativ cu perioada similară din 2012. Proiectoarele pentru mediul instituțional și modelele cu luminozitate de peste 2700 de ANSI Lumeni ne-au adus un avantaj important, fiind motoarele acestei creşteri. În Romania, acesta este primul trimestru în care vânzările produselor dedicate mediului instituțional cresc mai alert decât cele pentru mediul de business, primele înregistrând un avans de 45%, față de 17% pentru produsele dedicate companiilor”, a declarat Dragoş Salamac, Country Head BenQ pentru România.


In perioada iulie-septembrie, vânzările de proiectoare BenQ dedicate mediului educațional au avut un avans de 92% comparativ cu aceeași perioadă din anul 2012. BenQ are în România o cotă de piață de 51% pe segmentul proiectoarelor adresate instituțiilor (școli, universități etc). Estimările FutureSource Consulting arată că până în anul 2017 segmentul instituțional va avea în Europa de Est un avans de 35%.


In ceea ce privește de proiectoare cu luminozitate între 2500 și 2999 ANSI Lumeni, BenQ a înregistrat în trimestrul al treilea un avans de 99%.


Piața de proiectoare dedicate consumatorilor casnici a crescut în perioada iulie-septembrie 2013 cu 22%, iar preferințele consumatorilor au urmărit în primul rând modelele 1080p Full HD. Totodată, consumatorii rămân fideli proiectoarelor capabile 3D, astfel că, în trimestrul al treilea, acest tip de modele 3D au reprezentat 56% din întreaga piață, BenQ având 74% din totalul proiectoarelor 3D vândute în Romania.


„Pe segmentul proiectoarelor 1080p Full HD, vânzările BenQ au crescut de patru ori mai mult decât piața, respectiv cu 411% comparativ cu aceeași perioadă din anul 2012. În al trilea trimestru al anului, BenQ a avut o cotă de 60% din vânzările de proiectoare 1080p pentru Home Cinema şi 76% din cele 720p pentru Home Entertainment. Am observat pe acest segment o atenție mai ridicată la calitatea imaginilor dar și dorința consumatorilor să experimenteze acasă aceeași senzație pe care o au în sala de cinema”, completează Dragoș Salamac.


În 2013, BenQ România îşi propune să promoveze inovațiile tehnologice bazate pe Laser și LED, proiectoare cu luminozitate din ce în ce mai mare la preţuri accesibile, focalizându-se pe segmentele de proiectoare cu cel mai mare potenţial în următoarea perioadă: Educaţie şi Home Entertainment.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite