Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Enterprise Applications >> Comunicatii >> Stiri si comunicate

1 an de la intrarea in vigoare a Legii infrastructurii

07 Noiembrie 2013Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) a prezentat în cadrul conferinţei internaţionale „Infrastructura de comunicaţii – la ordinea zilei în Europa” un bilanţ al activităţii desfăşurate pe parcursul anului 2013 pentru a implementa Legea infrastructurii. Astfel, până la data de 1 noiembrie 2013, 99,75% dintre administraţiile locale din România au fost informate de către reprezentanţii ANCOM cu privire la obligaţiile ce le revin ca urmare a intrării în vigoare a Legii infrastructurii.


„Implementarea acestei legi a fost obiectivul principal al Autorităţii în acest an. Am început prin a informa toţi actorii implicaţi despre obligaţiile care le revin, astfel încât să stimulăm acea colaborare între furnizorii de comunicaţii şi deţinătorii de infrastructură care va permite dezvoltarea eficientă a reţelelor de comunicaţii electronice. În plus, asigurăm transparenţa totală a condiţiilor de acces pe proprietatea publică prin publicarea lor pe site-ul ANCOM şi am publicat un model de contract de acces pe proprietăţile private. Tot în acest an am finalizat proiectul-pilot de inventariere a reţelelor şi infrastructurii de comunicaţii electronice la nivelul municipiului Braşov şi elaborăm în prezent documentaţia necesară pentru extinderea acestuia la nivel naţional,” a declarat preşedintele ANCOM Cătălin Marinescu în deschiderea evenimentului.


ANCOM a demarat încă de la începutul acestui an o campanie de informare având ca obiectiv principal facilitarea implementării Legii infrastructurii, act normativ cu impact atât asupra furnizorilor de reţele de comunicaţii electronice, cât şi asupra autorităţilor publice, proprietarilor de imobile şi a altor deţinători de infrastructură. Autorităţile administraţiei publice locale, furnizorii de reţele de comunicaţii electronice, precum şi alţi furnizori de utilităţi publice au primit informări din partea ANCOM cu privire la dispoziţiile Legii infrastructurii. Totodată, reprezentanţii Autorităţii au avut întâlniri individuale cu cea mai mare parte a reprezentanţilor autorităţilor publice pentru a lămuri aspectele practice legate de implementatea legii. Astfel, până la data de 1 noiembrie 2013, 99,75% din cele 3.267 de unităţi administrativ-teritoriale din ţara noastră au fost informate de reprezentanţii ANCOM cu privire la obligaţiile ce le revin ca urmare a intrării în vigoare a acestei legi.


„Am încercat să purtăm un dialog cu toţi cei implicaţi şi să punem la dispoziţia tuturor condiţiile în care se realizează accesul pe proprietatea publică, pentru că, dacă acest acces se face corect, au de câştigat toate părţile implicate: comunitatea locală beneficiază de servicii de comunicaţii accesibile, industria de comunicaţii electronice îşi derulează fără oprelişti afacerile, iar autorităţile locale îşi îndeplinesc menirea de a asigura dezvoltarea comunităţii pe care o reprezintă”, a adăugat preşedintele ANCOM, Cătălin Marinescu.


Conferinţa internaţională „Infrastructura de comunicaţii – la ordinea zilei în Europa” se înscrie în acest demers de informare demarat de ANCOM, urmând ca ultima etapă a campaniei să o constituie seria de întâlniri programate între reprezentanţii Autorităţii şi marii deţinători de infrastructură din ţară, companii precum Electrica, CFR etc. Evenimentul a reunit reprezentanţi ai autorităţilor de reglementare din Finlanda, Polonia, Slovenia, Germania şi Elveţia, reprezentanţi ai autorităţilor locale din România şi ai furnizorilor de reţele şi servicii de comunicaţii electronice care au încercat să identifice cele mai bune soluţii privind accesul la infrastructură, abordarea provocărilor comune, dar şi soluţii de finanţare pentru infrastructura de comunicaţii.


Mai multe detalii despre opiniile operatorilor telecom din Romania cu privire la modul de aplicarea a acestei legi si la obstacolele cu care se confrunta inca pe piata, veti putea citi in numarul urmator al revistei Market Watch.Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite