Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Financiar-Bancar >> Stiri si comunicate

Orange si Visa Europe isi unesc fortele pentru lansarea Orange Cash

12 Noiembrie 2013Visa Europe şi Orange au anunţat un parteneriat strategic care reflectă obiectivul comun al celor două companii de a accelera creșterea vizibilității şi a utilizării zilnice a plăţilor mobile contactless în Franţa.


Primul pas pentru a asigura disponibilitatea extinsă a acestei metode de plată inovatoare va fi lansarea Orange Cash, iar primul produs preplătit de acest tip va fi lansat în Franţa. Orange Cash va permite clienţilor Orange posesori de smartphone-uri prevăzute cu tehnologia NFC să efectueze plăţi mobile contactless, simplu şi în siguranţă. Orange Cash este o soluţie concepută şi administrată împreună cu Wirecard Card Solutions, membru Visa Europe.


Prin acest parteneriat, consumatorii din Franţa vor putea plăti bunuri şi servicii cu telefonul mobil. Numărul terminalelor din Franţa care acceptă plăţi contactless a crescut cu 50% într-o perioadă de șase luni până în luna septembrie 2013.


Clienţii Orange vor putea descărca aplicaţia Orange Cash, vor putea transfera fonduri în contul preplătit Orange Cash cu cardul de debit, credit sau preplătit, după care pot începe imediat să facă plăţi contactless. Pentru cumpărăturile în valoare de peste 20 de euro, tranzacţia poate fi autorizată prin introducerea unui cod de autentificare a utilizatorului.


„Plăţile cu smartphone-ul reprezintă o funcţie nouă care se va dezvolta rapid datorită utilităţii în viaţa de zi cu zi. Prin lansarea Orange Cash, ne propunem să accelerăm procesul de adoptare a plăţilor mobile în general şi, bineînţeles, în rândul clienţilor noştri printr-o soluţie simplă care oferă numeroase avantaje. Parteneriatul cu Visa Europe sporeşte încrederea clienţilor noştri şi asigură acceptarea Orange Cash într-o rețea extinsă de puncte de vânzare din Franţa şi din străinătate”, a declarat Thierry Millet, Vicepreşedinte – Plăţi mobile şi NFC, Orange.


„Parteneriatul cu Orange marchează o etapă semnificativă în adoptarea plăţilor mobile. Acordul se bazează atât pe expertiza remarcabilă a Orange cu privire la NFC şi tehnologiile Visa, cât şi pe încrederea de care se bucură aceste branduri. Parteneriatul este în concordanţă cu strategia noastră privind inovaţia şi ne permite să oferim un serviciu care simplifică viaţa de zi cu zi a consumatorilor”, a declarat Sandra Alzetta, Director Executiv – Mobile, Visa Europe.


Orange Cash va fi oferit clienţilor Orange în Strasbourg şi Caen la începutul anului 2014, înainte de a deveni disponibil la nivel naţional în al doilea trimestru al anului viitor. Lansarea va accelera adoptarea plăţilor mobile şi va susţine ofertele băncilor partenere.Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite