Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Altele >> Stiri si comunicate

Microsoft organizeaza Codess – Forumul de Inginerie IT pentru Femei

12 Noiembrie 2013



În data de 14 noiembrie, la Hotel Intercontinental, are loc evenimentul Codess, Forumul de Inginerie IT pentru Femei, realizat de Microsoft, în parteneriat cu Skype, pentru studente și absolvente de universități tehnice - IT, young professionals & professionals.


Pentru că femeile sunt tot mai prezente în domenii tehnice, cu un randament ridicat și cu un talent din ce în ce mai apreciat, Codess reprezintă încă o inițiativă de încurajare a diversității de gen în domeniul inginerieri software.
Evenimentul facilitează accesul tinerelor aspirante la o carieră în IT cu specialiști din domeniu și cu mentori pentru ca acestea să descopere trasee profesionale, povești de succes și alte insight-uri care le pot fi de folos la început de drum. Dincolo de asta, Codess este o platformă de sharing și learning pentru femeile care deja activează în domeniu și care sunt invitate să facă schimb de experiențe, să împărtășească opinii și tips and tricks din domeniu.


Aflate într-un trend ascendent vizavi de pătrunderea nu doar în domeniu, dar și în funcții de top management la nivel internațional, femeile au nevoie de pretexte de interacțiune care să le îmbogățească viziunea de experți și care să le încurajeze să dezbată cu specialiști cu experiențe similare. Astfel, evenimentul Codess este un eveniment global care creează un mediu propice de dezvoltare și de dezbatere, desfășurat până acum în țări din Europa (Estonia, Cehia, Anglia) și programat pentru România și Statele Unite.


În România, Codess aduce speakeri și traineri de excepție, cu experiențe bogate și cu povești de succes impresionante:

Beverly Baker, Director BBSeminars
Bogdana Botez, Software Development Engineer, Microsoft Development Center Copenhagen
Camelia Blaga, Support Manager
Mădălina Cobăleanu, German Culture and Communication Coach;
Ionuț Gaota, Windows Mobile Business Group Lead


Codess se înscrie într-o serie de inițiative ale Microsoft și Skype dedicate femeilor, demarcate cu scopul de a sprijini și încuraja femeile care activează sau își doresc să activeze în domeniul tehnologiei.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite