Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Orange TV aduce o nouă experienţă de vizionare

02 Decembrie 2013




Cei care vor să vadă cum funcţionează Orange TV pe televizor au ocazia să-l şi testeze în reţeaua de magazine Orange, iar cei care vor sa testeze varianta online pot vedea gratuit filme şi videoclipuri pe tvgo.orange.ro de pe PC-ul personal.

Majoritatea abonaţilor fac parte dintre clienţii actuali ai Orange sau există şi abonaţi care nu sunt clienţi Orange?
Majoritatea clienţilor Orange TV sunt abonaţi la serviciile noastre de telefonie. Serviciul Orange TV se adresează clienţilor persoane fizice. Când am conceput acest serviciu, ne-am gândit la cei peste 10 milioane de clienţi ai noştri, cărora am dorit să le îmbogăţim experienţa de utilizare şi să le aducem un serviciu de televiziune cu totul nou în România, accesibil pe toate ecranele. Pentru abonaţii Orange avem şi o ofertă specială. Iar investiţiile noastre în calitatea reţelei, pentru a extinde acoperirea 4G şi a putea oferi anul viitor servicii 4G la capabilităţile maxime ale acestei tehnologii, îi vor ajuta şi mai mult pe clienţi să urmărească prin internet mobil conţinut video de calitate.

De asemenea, avem şi abonaţi noi, care aleg acum fie doar serviciul de televiziune, fie şi serviciile de telefonie împreună cu noul serviciu Orange TV, şi sperăm ca tot mai mulţi să descopere cât de util este un serviciu care-ţi dă posibilitatea de a-ţi folosi telefonul mobil, tableta sau computerul pentru a urmări conţinutul de divertisment sau informare preferat chiar şi atunci când nu te afli acasă sau ai puţin timp liber la dispoziţie. Mai ales în aceste vremuri, în care timpul liber este foarte puţin şi foarte preţios.

Aveţi o statistică a gradului de utilizare a acestui serviciu în funcţie de suportul folosit (laptop, PC, tv, smartphone, tabletă) şi care este cel mai atractiv suport pentru clienţi?
După lansarea serviciului Orange TV pe smartphone şi tabletă, am observat acea creştere fantastică a utilizării serviciului pe dispozitive mobile despre care vă spuneam mai devreme. De asemenea, am văzut că majoritatea clienţilor urmăresc canalele TV transmise live, filmele şi videoclipurile prin OTT de pe smartphone – 62%. 25% urmăresc serviciul de pe tabletă, iar 13% de pe PC – computer sau laptop.

Câţi clienţi estimaţi că veţi avea la un an de la lansare şi ce pondere estimaţi că va avea acest serviciu în veniturile Orange România?

Este destul de dificil să facem astfel de estimări după cinci luni de la lansarea serviciului. Totuşi, în condiţiile în care tot mai mulţi români descoperă calitatea HD şi tot mai mulţi urmăresc online conţinut TV datorită smartphone-urilor şi reţelei tot mai performante, suntem convinşi că în următoarele luni Orange TV va deveni serviciul de televiziune pentru care vor opta foarte mulţi dintre ei.

Este disponibil serviciul și pentru abonaţii Orange România aflaţi în străinătate?
Orange TV se adresează doar consumatorilor de pe teritoriul României.

Va fi oferta Orange TV un motor pentru creşterea numărul de device-uri de ultimă generaţie vândute sau masa mare de smartphone-uri va ajuta la creşterea numărului de abonaţi?
După cum am mai spus, este deocamdată prematur să facem astfel de estimări. Cererea pentru acest serviciu este strâns legată de disponibilitatea telefoanelor, a conţinutului video şi TV, precum şi de încrederea că Orange este furnizorul de servicii de televiziune care oferă cea mai bună calitate, la cel mai corect preţ de pe piaţă. Pe lângă lansarea Orange TV Go pe toate ecranele, lucrăm în permanenţă la îmbunătăţirea ofertei de conţinut – numărul de canale, conţinutul video la cerere şi încheierea de noi parteneriate – şi încercăm să le arătăm clienţilor care sunt beneficiile pe care le aduce Orange TV – libertatea de a urmări conţinutul video oricând şi de pe orice dispozitiv, la o calitate foarte bună. În mod sigur, toate acestea se vor construi în timp şi suntem optimişti că în curând foarte mulţi utilizatori de smartphone-uri şi de tablete vor alege aplicaţia Orange TV Go ca favorită şi că o vor folosi în fiecare zi.

În piaţă au apărut o serie de informaţii referitor la o posibilă achiziţie de furnizori de conţinut TV. Este acesta un model utilizat pe alte pieţe şi care sunt şansele lui de confirmare sau de replicare la nivel local?
În cele mai multe cazuri, România urmează mai devreme sau mai târziu tendinţele europene, pe care le adaptează în funcţie de specificul consumului şi de puterea de cumpărare. Ca şi în Europa, în România există operatori care au deja propriile canale TV şi nu mai sunt doar operatori TV.

Piaţa românească de televiziune este una dintre cele mai competitive din Europa, iar ca să-ţi poţi crea propriul canal de televiziune este nevoie de investiţii masive şi de conţinut de calitate pe termen lung. Deocamdată, Orange nu a luat o decizie în sensul de a deveni şi un furnizor de conţinut. Este o decizie extrem de importantă şi care trebuie luată cu grijă.

Care sunt planurile de extindere şi îmbunătăţire ale acestui serviciu?
Orange TV a avut o ofertă extinsă de canale încă de la lansare şi cea mai bogată ofertă de canale HD de pe piaţă. Între timp, am lansat serviciul pentru smartphone şi tabletă, am lansat o ofertă nouă şi am extins canalele care pot fi urmărite pe dispozitive mobile. Vom lansa în curând o nouă ofertă, iar în planurile noastre este şi extinderea numărului de canale, precum şi a numărului filmelor şi videoclipurilor disponibile la cerere.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite