Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Orange TV aduce o nouă experienţă de vizionare

02 Decembrie 2013




Este oferta Orange adresată cu precădere clienţilor din zona de acoperire 4G?
Serviciul Orange TV este adresat tuturor clienţilor din România. Satelitul prin intermediul căruia transmitem acest serviciu oferă aceeaşi acoperire de calitate în toată ţara, iar serviciul Orange TV prin internet funcţionează şi prin reţeaua 3G+, pentru care avem acoperire naţională. Desigur, 4G oferă o calitate sporită a utilizarii streamingului datorită vitezelor mai mari şi latenţei scăzute a reţelei şi încurajează astfel consumul. Vedem asta şi din traficul de internet înregistrat de cei care folosesc 4G, care este de 3 ori mai mare decât în cazul celor care folosesc 3G.

Cum vă argumentaţi oferta de „cea mai intensă experienţă HD” și cât de relevant consideraţi că este accentul pus pe zona HD pentru consumatorul român de televiziune?
Având în vedere că tehnologia HD a apărut deja de câţiva ani şi ţinând cont de gradul de răspândire al dispozitivelor compatibile HD, putem spune că HD este standardul de calitate a imaginii în prezent. Tot mai mulţi români au televizoare HD şi cumpără astfel de aparate. Aproape 80% dintre cele vândute în primul trimestru al anului în România sunt HD şi ne aşteptăm ca procentajul să crească, dat fiind faptul că majoritatea televizoarelor disponibile acum în magazine sunt HD. Cei care au astfel de televizoare îşi doresc în mod evident să şi beneficieze de imagini de o calitate corespunzătoare, iar acest lucru este posibil doar dacă transmisiunea este HD. Prin Orange TV, le oferim clienţilor posibilitatea de a vedea cele mai multe canale de pe piaţa românească la această calitate. Şi asta nu e tot. Chiar şi clienţii care nu au încă televizoare HD vor observa o claritate îmbunătăţită a imaginii pe ecranele lor, datorită numărului mai mare de pixeli care sunt transmişi.

Care este numărul de canale oferit în prezent? Puteţi detalia pentru fiecare tip de suport? (tv, laptop, smartphone, tabletă)
În acest moment oferim puţin peste 100 de canale, prin intermediul a trei abonamente şi a unei extraopţiuni. De asemenea, din luna septembrie, clienţii cu noul abonament Panteră pot urmări pe PC şi dispozitivele mobile o selecţie de 17 canale TV, filme şi videoclipuri, prin Orange TV Go.

Clienţii care activează abonamentul de bază, Local HD, pot urmări la televizor 36 de canale româneşti, dintre care 6 sunt în format HD, iar 17 pot fi vizionate şi pe PC, smartphone şi tabletă.
Abonamentul World HD oferă 65 de canale – 19 în format HD şi 43 pentru toate tipurile de ecrane, iar abonamentul Universe HD oferă 97 de canale locale şi internaţionale, dintre care 37 sunt în format HD şi 62 pot fi urmărite multi-screen. Opţiunea SuperNights HD oferă şi ea 5 canale pentru adulţi, în format HD, care pot fi urmărite pe televizor.



Intenţionaţi să măriţi numărul canalelor oferite?
Odată cu lansarea Orange TV pe smartphone şi tabletă şi apoi cu oferta de toamnă pentru abonamentele Local HD, World HD şi Universe HD, am extins la 62 numărul de canale care pot fi urmărite online. În continuare lucrăm pentru a dezvolta în permanenţă acest serviciu, pentru a aduce mereu ceva nou şi valoros clienţilor, atât prin numărul de canale oferite, cât şi prin ofertele pe care le propunem clienţilor.

Cărui tip de client i se adresează acest serviciu?
Orange TV se adresează clientului care apreciază calitatea şi care vrea să primească mai mult, la un preţ similar cu cel al pieţei. Cel care foloseşte televizorul de acasă, la care vrea să urmărească posturile preferate la calitate HD, dar şi celui care vrea să aiba acces la conţinut oricând, oriunde şi de pe oricare dispozitiv.

Pentru cei care urmăresc TV la televizorul de acasă avem 3 abonamente cu un conţinut divers disponibil pe mai multe dispozitive, astfel încât oricine îşi poate găsi abonamentul care i se potriveşte, indiferent de domeniul de interes. Pentru cei care vor să urmărească televiziune şi conţinut TV doar pe PC şi dispozitivele mobile, avem integrat serviciul în abonamentele Panteră prin Orange TV Go şi în foarte scurt timp vom lansa şi o ofertă dedicată.

Care este repartiţia pe cele trei tipuri de abonamente existente (Local, World, Universe) şi cum estimaţi că va evolua aceasta?
Cele trei tipuri de abonamente au o pondere aproximativ egală şi observăm o uşoară tendinţă a clienţilor de a migra către abonamente de o valoare superioară, tendinţă care s-a accentuat în urma lansării ofertei actuale. În prezent, clienţii Orange care activează un abonament de televiziune pentru satelit şi internet beneficiază de taxă redusă integral timp de 3 luni, dintre care o lună pot urmări canalele incluse în abonamentul Universe HD, indiferent de abonamentul ales iniţial.

Care este numărul abonaţilor la acest serviciu? Aveţi un raport pentru satelit şi internet?
Suntem mulţumiţi de rata de adopţie a serviciului Orange TV, de la lansare şi după extinderea serviciului pe smartphone şi tabletă, din luna septembrie. De exemplu, folosirea TV live prin internet a crescut de 6 ori în luna octombrie, după ce am lansat serviciul pe smartphone şi tabletă, faţă de luna iulie, iar vizionarea de filme şi videoclipuri a crescut de 12 ori.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite