Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Ce produse noi aduce 2013 pe piața de Data Center?

02 Decembrie 2013



Centrele de date trec printr-o serie de transformări pe fondul creşterii fără precedent a numărului echipamentelor IT, a metodelor de conectare la Internet şi a volumului de date. Centrele de date actuale trebuie să ofere o conectivitate mai bună şi mai rapidă, să fie construite inteligent, să poată stoca cât mai multe date şi să ofere clienţilor servicii personalizate.

În acest an, nume mari din industria IT&C au lansat produse – servere, echipamente de stocare, de rețelistică – adresate centrelor de date. Lansările au fost numeroase și importante, piața de Data Center fiind una dintre cele mai active în prezent la nivel mondial. Facem doar o trecere în revistă a câtorva astfel de anunțuri, cu evidente implicații și pe piața locală.

Primăvara acestui an aducea în România un concept nou – Data Center-ul Definit de Software. În cadrul Forumului VMware de la București a fost prezentat modul în care companiile pot utiliza platforma Software-Defined Data Center oferită de VMware, vCloud Suite.

Un anunț interesant a venit în vara acestui an de la Schneider Electric, care a dezvoltat prima soluţie software de management al infrastructurii centrelor de date (DCIM), care oferă acces la server fără a fi nevoie de un hardware suplimentar. Acest nou modul de produs pentru StruxureWareTM Data Center Operation este rezultatul integrării tehnologiei Intel Virtual Gateway pentru a oferi acces la server, configurarea şi restartarea acestuia de la distanţă. Combinând managementul infrastructurii centrelor de date cu tehnologia software KVM, soluţia de acces la server le permite managerilor IT, administratorilor şi operatorilor centrelor de date şi administratorilor clădirilor să lanseze, gestioneze, depaneze şi controleze serverele direct din software-ul DCIM, oferind o soluţie comprehensivă de operare a tuturor funcţiilor de la nivelul unităţilor până la nivelul serverului.

Pentru că am amintit de Intel, în acest an, în cadrul Intel Developer Forum de la San Francisco, compania a lansat noi procesoare pentru centrele de date: Intel Xeon E5-2600 v2 (cu nume de cod „Ivy Bridge-EP“). Această gamă permite jucătorilor din industrie să inoveze și să lanseze soluții pentru o varietate largă de volume de lucru din centrele de date, pentru a se adresa astfel nevoile clienților. Conform oficialilor Intel, aceste procesoare vor sta la baza noului sistem IBM NeXtScale, o platformă de computing flexibilă dedicată volumelor mari de muncă, precum analiză, computing și livrare în cloud. Noile procesoare Intel vor fi integrate în serverul de stocare al IBM, x3650 M4 HD, fiind ideal pentru administrarea volumelor mari de date și solicitările de business.

De asemenea, Intel a prezentat pentru prima dată Intel Rack Scale Architecture (RSA), pentru rack-uri, cu tehnologia Intel Silicon Photonics în combinație cu noul conector MXC și fibra optică ClearCurve, dezvoltată de Corning la cerința Intel.

San Francisco fost capul de afiș și pentru Oracle OpenWorld 2013, unde compania a prezentat zece noi servicii cloud pentru aplicaţii, platforme şi infrastructură.

Oracle a anunţat planurile pentru integrarea Nimbula Director – Nimbula a fost preluată de Oracle în luna martie a acestui an –, o soluţie software de tip Infrastructure-as-a-Service care le permite companiilor şi furnizorilor de servicii să construiască un mediu cloud pe propria lor infrastructură, cu ajutorul Oracle Exalogic Elastic Cloud.

Compania a mai prezentat și noile sisteme Oracle Sun Server X4 two-socket, care oferă versatilitatea necesară aplicaţiilor de virtualizare şi de tip clustered computing, precum şi întregul spectru de aplicaţii destinate marilor organizaţii. Folosite împreună cu soluţiile Oracle de stocare, precum aplicaţia de stocare ZS3 Series, serverele Oracle x86 pot asigura un timp mai mic de pornire, performanţă pentru mii de maşini virtuale per sistem de stocare şi posibilitatea de a reduce timpul necesar pentru realizarea unor analize de date relevante.

Networking-ul și dominarea cloud



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite