Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Soluțiile de cablare R&M reduc consumul de energie īn centrele de date

02 Decembrie 2013



Producătorul elvețian R&M este semnatar și garant al Codului European de Conduită privind Eficiența Energetică în Centrele de Date. Compania oferă soluții tehnice adecvate reducerii consumului de energie în centrele de date, cu scopul de a proteja mediul și de a diminua costurile de implementare și operare.

„Prin cablarea corectă a rețelelor și printr-un sistem inteligent de management al infrastructurii, cum ar fi R&MinteliPhy, centrele de date pot reduce necesarul de energie cu 10%. Bazându-ne pe experiențele clienților noștri, până la 40% din porturile switch-urilor dispar pur și simplu de-a lungul timpului, deoarece sunt uitate în documentație sau statutul lor nu se înregistrează corect. O astfel de investiție neutilizată duce la un consum de energie neproductiv“, afirmă Thomas Wellinger, Market Manager Data Centers la R&M.

Sistemul de cablare R&M destinat centrelor de date sprijină eforturile de eficientizare energetică. Astfel, tehnologia Cat. 6A de la R&M permite realizarea unor conexiuni scurte, specifice mediului din centrul de date. Standardul ISO 11801.21 garantează conformitatea cu Class EA în folosirea componentelor Cat. 6A, doar dacă lungimea legăturilor permanente este de minimum 15 metri. Realizarea unor circuite mai scurte este permisă doar în condițiile păstrării parametrului măsurat NEXT (Near End Cross Talk), pentru circuitele scurte, sub limita impusă de standard. Soluția R&Mfreenet cat 6A (ISO) permite realizarea unor legături permanente scurte, până la 2 m, deoarece conectica realizează optim compensarea de NEXT păstrând valoarea măsurată sub limita impusă de standard.

„Utilizatorii stochează mai puține cabluri în pardoseală. Ei salvează materiale și resurse, pe de o parte, și îmbunătățesc circulația aerului, economisind energia, pe de altă parte. În plus, serverele și switch-urile au nevoie de o putere mai mică pentru transmisie atunci când cablurile sunt scurte și transmisia nu este afectată. Echipamentele nu se mai încălzesc atât de mult, deci au nevoie de mai puțin aer rece și consumă mai puțină energie“, adaugă Thomas Wellinger.

Implementarea unui sistem de cablare WARP neecranată de la R&M este încă un mod prin care centrele de date pot face îmbunătățiri. Cu o secțiune transversală mică, acest cablu este cu 17% mai subțire decât cablurile ecranate convenționale. Cablurile și canalele de distribuție ocupă mai puțin spațiu, astfel încât circulația aerului este îmbunătățită, iar energia este economisită. Același efect este realizat cu produsele de înaltă densitate de la R&M – distribuitori cu densitate mare și sisteme de conectori. Un alt mod de creștere a eficienței în centrele de date este sistemul inteligent de gestionare a infrastructurii R&MinteliPhy. Această inovație de la R&M permite monitorizarea în timp real a tuturor porturilor, cablurilor, conectorilor și componentelor rețelei.

R&M oferă, de asemenea, sisteme superioare de cablare pe fibră optică pentru aplicații multimode și singlemode în cadrul centrelor de date. Infrastructura poate fi extinsă în orice moment cu eforturi minime, grație flexibilității sistemelor R&M, iar centrele de date vor putea răspunde rapid diverselor situații concurențiale de pe piață și vor putea livra imediat noi servicii.

Sistemul plug & play MPO/MTP oferă o densitate foarte mare de fibre optice și o tehnologie inovatoare pentru conectarea paralelă a acestora în Data Center. MPO/MTP asigură cablarea de la un punct la altul conform standardului IEEE 802.3, pentru capacități de până la 100 GbE. Conectorii MPO pot integra până la 72 de fibre optice într-un spațiu de dimensiunea unui conector RJ45. Cele mai folosite module sunt cele cu 12 sau 24 de fibre. Cu un astfel de sistem multi-fibră MPO/MTP, centrele de date vor fi echipate pentru atingerea ratelor de transmisie necesare în viitor.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite