Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Inchiderea oficiala a proiectului SEDCONTROL; Programul Operaţional Sectorial „Creşterea Competitivităţii Economice“ – co-finanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională

02 Decembrie 2013





„Investiţii pentru viitorul dumneavoastră“ Bucureşti, noiembrie 2013
Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Mecatronică şi Tehnica Măsurării – INCDMTM Bucureşti cu sediul în Şos. Pantelimon Nr. 6-8, Sector 2, cod poştal 021631 a derulat, în perioada 04 iunie 2010 - 03 decembrie 2013, proiectul: „APARATURĂ INTELIGENTĂ ŞI INFORMAŢIONALĂ PENTRU MĂSURAREA ŞI MONITORIZAREA HIDRODINAMICII SEDIMENTELOR BAZATĂ PE NOI METODE DE MĂSURARE – SEDCONTROL“, finanţat în urma competiţiei POSCCE – Axa prioritară 2 – 2009 – 2, Operaţiunea 2.1.2 - Proiecte C-D de înalt nivel ştiinţific la care participă specialişti din străinătate


Proiectul a fost co-finanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, în baza contractului de finanţare încheiat cu Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică, în calitate de Organism Intermediar (OI), în numele şi pentru Ministerul Economiei în calitate de Autoritate de Management (AM) pentru Programul Operaţional „Creşterea Competitivităţii Economice“(POS CCE).

Valoarea totală a proiectului a fost de 2.684.178 lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă 2.672.278 lei (2.217.990, 74 RON – din FEDR şi 454.287,26 – din bugetul naţional).

Proiectul s-a implementat la I.N.C.D.M.T.M. Bucureşti pe o durată de 42 luni.

Obiectivul proiectului l-a reprezentat abordarea, în mod unitar, a activităţilor de cercetare interdisciplinare, pentru dezvoltarea de noi metode de măsură, pe principii acustice, şi a aparaturii inteligente aferente, utilizate în hidrodinamica sedimentelor, respectiv de măsurare şi monitorizare în timp real a turbidităţii şi grosimii stratului aluvionar.

În prezent, evaluarea corectă a depunerilor de sedimente, urmărirea în timp real a formării depozitelor, identificarea corectă a factorilor care influențează procesul de sedimentare în scopul calculării corecte a duratei de viață a unei acumulări precum și elaborarea rapidă a măsurilor manageriale de exploatare sunt de o importanță crucială.

Elaborarea unor aparate de măsură și control inteligente, capabile de a transmite informații în timp real, legate de procesul de formare a depozitelor de aluviuni, sunt în momentul actual o problemă capitală care implică comunitatea științifică la nivel mondial.

Proiectarea și realizarea aparaturii inteligente SEDCONTROL de către o echipă de cercetători din INCDMTM s-a înscris în această direcție de cercetare și a contribuit în mod direct la dezvoltarea unui prototip de aparatură inteligentă pentru măsurarea și monitorizarea hidrodinamicii sedimentelor.

Prin realizarea obiectivelor proiectului, care este în concordanţă cu obiectivul Operaţiunii 2.1.2 - Proiecte CD de înalt nivel ştiinţific la care vor participa specialişti din străinătate, se asigură constituirea şi dezvoltarea, în cadrul INCDMTM Bucureşti, a unui colectiv de specialişti în domeniul aparaturii inteligente de măsurare şi monitorizare, atât în domeniul hidrodinamicii sedimentelor, cât şi a unor mărimi fizice care pot caracteriza atât fenomene precursoare, cât şi în evoluţie, fenomene/evenimente denumite generic geohazarde (alunecări de teren, eroziuni costiere, poluare cu produse petroliere) cu excepția cutremurelor.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite