Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Autoritățile locale pun piedici operatorilor telecom

02 Decembrie 2013




„Dacă luăm în calcul părțile bune ale acestei legi, trebuie să subliniem o creștere a transparenței în ceea ce privește accesul la domeniul public. Însă tarifele trebuie stabilite într-un mod nediscriminatoriu, eliminându-se riscul unei taxări duble. Credem că e necesară o implicare activă a Ministerului Devoltării în implementarea și punerea în aplicare a legii, prin coordonare locală. Propunem stabilirea unui regim specific pentru acordarea autorizațiilor pentru operațiuni telecom, în special caracterizat prin reducerea timpului de răspuns”, adaugă Emmanuel Sordet.

Markus Reinisch, Director Politici Publice ale Grupul Vodafone, e convins că broadbandul mobil este soluția de care au nevoie clienții acum: „În opinia mea, trebuie să acordăm o atenție deosebită soluțiilor broadband mobile pentru a atinge obiectivele Agendei digitale și alte ținte broadband în Europa. Orice inițiativă legislativă și politică legată de broadband ar trebui să acorde atenție și broadband-ului mobil. Acoperirea de care avem nevoie pentru a ne atinge țintele propuse va veni din broadbandul mobil. Este o tehnologie foarte atractivă, scalabilă, nu e nevoie să îngropi sume de ordinul miliardelor în subteran și să speri că vor veni clienții. Broadband-ul mobil este ceea ce au nevoie clienții acum.”

Până la 1 noiembrie 2013, 99,75% din cele 3.267 de unităţi administrativ-teritoriale din ţara noastră au fost informate de reprezentanţii ANCOM cu privire la obligaţiile ce le revin ca urmare a intrării în vigoare a Legii infrastructurii.

Atunci când obstacolele sunt generate de măsuri ale autorităţilor locale e greu pentru autorităţile de reglementare şi concurenţă să intervină. Iar operatorilor telecom le-a fost ridicată recent încă o miză la fileu, prin adoptarea actului normativ privind impozitul pe construcţiile speciale, care va avea un efect negativ asupra acestora, cu impact direct în profitabilitate şi, implicit, în valoarea investiţiilor planificate pentru anii următori. Deși guvernanții noștri se mândresc în fața colegilor europeni ori de câte ori au ocazia cu nivelul ridicat de calitate al serviciilor telecom românești, pe plan intern nu ezită să propună măsuri care dau în cap unui sector confirmat deja ca unul dintre cei mari contributori la bugetul de stat prin taxe și impozite.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite