Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Parteneriat Intrarom-Dell, īn domeniul Big Data

02 Decembrie 2013



Intrarom a anunţat recent încheierea unui parteneriat cu Dell, în cadrul unui Forum Executiv având ca subiect soluțiile inovatoare bazate pe analiza Big Data. În cadrul evenimentului, participanții au avut ocazia să evalueze posibile moduri de utilizare de înalt nivel ale acestei tehnologii, prin intermediul platformei tehnologice BigStreamer, produs al Intracom Telecom pentru Big Data Analytics și Procesare de Evenimente Complexe. BigStreamer folosește puterea oferită de Hadoop pentru a îmbunătăți cu acțiuni în timp real perspectivele rezultate din analiza bazată pe fluxuri de date.

„Suntem mândri că am realizat acest parteneriat strategic cu Dell pentru a putea oferi în zona Europei de Est şi Orientului Mijlociu soluţii avansate pentru clienţii noştri din domenii precum energie, Cloud, telecom şi banking. Companiile care au implementat deja BigStreamer au înregistrat beneficii semnificative în ceea ce priveşte fidelizarea clienţilor şi creşterea satisfacţiei acestora, crearea de noi surse de venit prin oferirea de servicii suplimentare clienţilor existenţi, precum şi optimizarea costurilor operaţionale şi de infrastructură“, a declarat Spyros Sakellariou, Content Delivery & Value Added Services Manager la Intracom Telecom.

Dezvoltată în mod special pentru organizațiile din sectorul public și din cel privat care dețin volume mari de date complexe, BigStreamer combină cunoștintele avansate și experiența directă a Intracom Telecom, integrator de sisteme specializat, cu tehnologia de vârf în industria IT furnizată de către Dell. În cadrul evenimentului, Dell a prezentat soluții hardware și software care facilitează introducerea și utilizarea cu succes a tehnologiilor de analiză a datelor în cadrul companiilor din toate domeniile de activitate. Prezentarea s-a axat pe soluțiile bazate pe Hadoop, servere Dell PowerEdge C și echipamente de rețea Dell Force10, care oferă tehnologii de analiză predictivă a seturilor mari de date nestructurate.

„Parteneriatul Dell-Intrarom a avut în vedere, cu precădere, reducerea costurilor de achiziţie şi de operare pentru sistemele BigData, dar şi crearea unui ecosistem care cuprinde hardware, software şi parteneriate tehnologice, permiţând oferirea de soluţii complete pentru clientul final. În acest cadru devin posibile integrări de înalt nivel între soluţiile Dell şi platforme specializate, dezvoltate de parteneri pentru analiza datelor, aşa cum este BigStreamer de la Intrarom“, a precizat Marius Purice, Consultant Next Generation Computing Solutions la Dell România.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite