Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

FAN Courier îşi creşte eficienţa operaţională cu ajutorul Intermec PR3 şi Total Technologies

18 Decembrie 2013



Piaţa locală a serviciilor de curierat are un nivel crescut de concurenţialitate, ceea ce face din identificarea şi valorificarea de noi avantaje competitive un deziderat continuu al furnizorilor de astfel de servicii. În ultimii 7 ani, FAN Courier a reuşit să-şi consolideze poziţia de lider pe această piaţă, prin investiţii constante în proiecte vizând creşterea eficienţei operaţionale. Un astfel de proiect, finalizat cu succes cu ajutorul partenerului Total Technologies, a constat în introducerea în utilizare a imprimantelor mobile Intermec PR3, fapt care a permis obţinerea de câştiguri rapide la toate nivelurile.

Lider al pieţei locale a serviciilor de curierat începând din 2006, FAN Courier deserveşte la momentul actual peste 15.000 de clienţi, majoritatea societăţi private. Compania şi-a consolidat constant poziţia de lider prin diversificarea continuă a ofertei de servicii şi extinderea ariei de acoperire a reţelei, atât la nivel local, cât şi internaţional, dar şi prin investiţii majore în eficientizarea la nivel operaţional. Una dintre direcţiile în care FAN Courier investeşte anual este reprezentată de implementarea şi asimilarea de noi tehnologii IT, capabile să genereze plusuri consistente de productivitate.

Un exemplu elocvent în acest sens îl reprezintă dotarea curierilor FAN Courier cu imprimantele mobile Intermec PR3, cotate a fi la ora actuală printre cele mai eficiente echipamente dedicate pentru aplicații de teren.

„Printarea mobilă înseamnă economie de timp şi bani. Până la momentul folosirii acestui tip de echipament, curierii emiteau documentele fiscale din carnetele tipizate, ceea ce însemna mult timp petrecut la client şi posibile greşeli de calcul tarif şi TVA. Principalele motive care au fundamentat decizia de schimbare sunt rentabilizarea şi eficientizarea activităţii de curierat. Cu ajutorul noilor echipamente, se diminuează timpul petrecut la client, ceea ce înseamnă că putem ajunge la mai mulţi clienţi într-o singură zi. Există, de asemenea, şi criterii legate de cifre, de contabilitate, pentru că acest sistem nu ne permite să greşim“, ne-a declarat Nadir Leonard Bălăşel, Director FAN Courier.

Performanţe superioare

Beneficiind de expertiza specialiştilor Intermec, imprimanta mobilă PR3 a fost astfel concepută încât să răspundă optim cerinţelor utilizatorilor mobili, oferind avantajul de a fi unul dintre cele mai rezistente, rapide şi compacte echipamente mobile de printare, la un preţ competitiv.

Deşi se numără printre cele mai uşoare echipamente semi-rugged din gama imprimantelor mobile cu bandă de hârtie de 3 inch (80 mm), Intermec PR3 beneficiază de o rezistenţă sporită, ceea ce îi oferă un plus de performanţă la operarea în teren. Pentru aceasta, echipamentul este dotat cu o carcasă sigilată (IP42) împotriva apei şi prafului, rezistentă la căderi de la 1,2 metri şi care permite operarea într-un interval de temperaturi extins (de la -100 C la +400 C) şi în condiţii de umiditate crescută.

Viteza este un alt capitol la care Intermec PR3 excelează, cu o viteză de 76,2 mm/secundă, la o rezoluţie de 203 DPI, imprimanta poate printa o chitanţă cu 20% mai repede decât majoritatea celorlalte echipamente din această clasă. (În plus, fiind o imprimantă termică, hârtia folosită costă cu aproximativ 50% mai puţin decât hârtia auto-copiativă şi are o rezistenţă la arhivare de peste 10 ani.)

Din punct de vedere comunicare, Intermec PR3 beneficiază de o paletă completă de tehnologii: Bluetooth v2.0 Class II, IrDA şi Wireless 802.11b/g.

Sunt caracteristici tehnice remarcabile, având în vedere dimensiunile reduse ale echipamentului Intermec (127,20 x 57.69 x 156.10 mm). Cu o greutate de doar 349 g (cu baterii, fără rolă de hârtie), PR 3 poate fi folosită cu accesoriile de prindere la curea sau pe umăr, fără a produce niciun disconfort utilizatorilor pe parcursul întregii zile de lucru.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite