Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Sony extinde oferta full frame şi lansează un nou superzoom

18 Decembrie 2013



Sony a lansat recent în România noile camere foto full-frame cu obiective interschimbabile α7 şi α7R şi modelul bridge superzoom Cyber-shot RX10, dotat cu obiectivul Carl Zeiss Vario-Sonnar T de 24-200mm.
Vârful de gamă al segmentului mirrorless, Sony α7R, vine echipat cu senzorul full-frame Exmor CMOS de 35mm, cu o rezoluţie efectivă de 36,4 megapixeli şi cu tehnologie de concentrare a luminii şi expansiune a fotodiodei, construit după un model care elimină spaţiile dintre pixelii adiacenţi. Senzorul de înaltă rezoluţie nu are filtru optic low-pass, iar procesorul BIONZ X de ultimă generaţie de la Sony maximizează detaliile imaginii şi reduce zgomotul de imagine pe zone specifice, printr-o paletă largă a valorilor ISO, de la 100 la 25.600 (prin extindere, ISO 50 şi ISO 51.200, cu reducere de zgomot Multi-frame).

Noua versiune AF inteligent asigură autofocalizarea rapidă şi precisă, cu posibilitatea de a fi personalizată, prin intermediul a nouă butoane şi a 46 de funcţii aferente. Cu un corp construit dintr-un aliaj de magneziu, rezistent la praf şi umezeală, α7R cântăreşte doar 407 grame, fiind cea mai mică şi uşoară cameră foto cu senzor full-frame şi obiective interschimbabile din lume. Sony α7 combină avantajele portabilităţii cu cele ale unui senzor full-frame, cu rezoluţie de 24,3 megapixeli, care, împreună cu procesorul BIONZ X, asigură imagini clare, detaliate şi culori naturale, chiar şi în cazul unei lumini ambientale slabe. Autofocusul cu detecţia fazei în 117 puncte deplasează uşor lentilele, în timp ce detecţia contrastului (25 de puncte) rafinează rapid focusul. Zoom-ul Clear Image este îmbunătăţit pentru înregistrarea video la rezoluţie maximă, iar modelul dispune şi de opţiuni de reglare şi afişare a nivelului de sunet, precum şi de o ieşire HDMI.

Oferta de iarnă Sony este completată de Cyber-shot RX10, un bridge superzoom, dotat cu obiectivul fix cu lentile Carl Zeiss Vario-Sonnar T de 24-200mm (echivalent 35 mm) şi diafragmă F2.8. Captarea imaginilor se realizează cu ajutorul senzorului mare de imagine, tip 1.0 Exmor R CMOS cu iluminare din spate şi rezoluţie de 20,2 megapixeli efectivi (de patru ori mai mare decât senzorul de imagine al unei camere compacte obişnuite), precum şi al procesorului avansat BIONZ X, de trei ori mai rapid decât la modelele anterioare. Mecanismul Direct Drive SSM asigură autofocalizarea rapidă, iar opţiunea de blocare a autofocusului urmăreşte cu precizie subiectele aflate în mişcare, chiar dacă acestea dispar şi reapar în cadru.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite