Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Domeniu >> Categorie >> Tip Continut

Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, castigatoarea concursului “Challenges for Programmers”

18 Decembrie 2013



Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca a obtinut cele mai bune rezultate la concursul “Challenges for Programmers” dedicat studentilor si masteranzilor din IT&C. In perioada 29 noiembrie – 11 decembrie 2013, 1220 de participantii au reprezentat universitati din toata tara si au putut accesa pe platforma TesteITOnline.ro unul, doua sau trei teste grila pe tematici de C++, OOP si Baze de date. Cea mai populara sectiune a fost cea dedicata tehnologiei C++, in care si-au probat cunostintele aproape jumatate dintre studentii prezenti in competitie.

Studentii si masteranzii inscrisi in Challenges for Programmers au reprezentat universitati din toata tara. Participanti de la facultatile tehnice din Arad, Galati, Sibiu, Pitesti sau Craiova au concurat alaturi de cei din marile centre universitare. Primele clasate in Top 5 cele mai active universitati au fost:
1. Universitatea "Politehnica" din Bucuresti
2. Universitatea Tehnica "Gheorghe Asachi" din Iasi
3. Universitatea din Bucuresti
4. Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca
5. Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi

Topul Universitatilor in functie de rezultate

Toate testele din competitie au avut o dificultate progresiva. Ultimele intrebari au fost rezervate pentru cei mai buni, care si-au imbogatit cunostintele si prin studiu suplimentar sau practica. Doar 8 partiipanti au obtinut rezultatul maxim. Pentru a numi cei trei castigatori, se va organiza prin urmare o etapa de departajare in cel mai scurt timp.
In baza raspunsurilor primite dupa parcurgerea testelor, din cadrul Challenges for Programmers, TesteITOnline.ro a conturat un Top 10 general care a inclus urmatoarele centre:
1. Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca
2. Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi
3. Academia de Studii Economice din Bucuresti
4. Universitatea "Babes-Bolyai" din Cluj-Napoca
5. Universitatea Tehnica "Gheorghe Asachi" din Iasi
6. Universitatea "Politehnica" din Timisoara
7. Universitatea "Politehnica" din Bucuresti
8. Universitatea din Bucuresti
9. Universitatea "Transilvania" din Brasov
10. Universitatea din Pitesti

Cele mai bune rezultate s-au obtinut in cadrul probei OOP, in care 97% dintre inscrisi au raspuns corect la peste jumatate din intrebarile testului respectiv. Topul primelor 3 universitati de la aceasta sectiune a fost dominat de prezenta celor 2 centre din Cluj: Universitatea Tehnica urmata de Universitatea "Babes-Bolyai". Locul 3 a fost ocupat de Universitatea "Politehnica" din Timisoara.







Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite