Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Cloud Computing >> Evenimente >> Stiri si comunicate

Intel lanseaza programul Intel Cloud Technology

17 Ianuarie 2014



Pentru a ajuta companiile de IT să ia deciziile de achiziție mai ușor și pentru a asigura performanța aplicațiilor în cloud, Intel Corporation împreună cu 16 furnizori importanți de servicii de tip cloud (CSP) din lume lansează programul „Intel Cloud Technology”. Prima inițiativă de acest fel, programul le va aduce utilizatorilor o imagine clară asupra tehnologiilor care stau la baza infrastructurii furnizorilor de servicii cloud înainte de a face orice achiziție.


Tehnologia care stă la baza serviciilor de tip cloud și aplicațiilor contează mai mult ca oricând, având în vedere că soluţiile Infrastructure-as-a-Service (IaaS, infrastructură ca serviciu) sunt așteptate să aducă venituri mai mari cu 41% pe an până în 2016 și că din ce în ce mai multe companii doresc să externalizeze serviciile IT. Furnizorii de servicii de tip cloud care participă la program vor fi recunoscuți după logo-ul „Powered by Intel Cloud Technology”, demonstrând astfel că infrastructurile folosite se bazează pe tehnologia Intel și că utilizatorul poate afla informații despre performanța și funcțiile de securitate.


Programul Intel Cloud Technology este construit în urma colaborării anunțate în luna septembrie a anului trecut între Amazon Web Services (AWS) și Intel, potrivit căreia clienților le sunt comunicate date despre specificații, performanță, calitate și beneficii de securitate a tehnologiei Intel folosită de AWS.


„La fel ca în cazul alegerii unei mașini, și motorul care stă la baza aplicațiilor cloud afectează performanța și eficiența”, a declarat Jason Waxman, Vicepreședinte al Data Center Group și General Manager al Cloud Platform Group, în cadrul Intel. „Clienții serviciilor de tip cloud doresc să știe ce tehnologii stau la baza aplicațiilor pe care le folosesc deoarece acestea au un impact direct asupra businessului lor. Pentru prima dată utilizatorii vor putea să își aleagă tehnologiile cele mai potrivite pentru aplicațiile pe care le folosesc”, a adăugat el.


La programul Intel Cloud Technology participă Virtustream (SUA); Canopy, o companie a ATOS (Marea Britanie); Cloud4com (Cehia); CloudWatt (Franța), Expedient (SUA); KIO Networks (Mexic); KT (Coreea de Sud); Locaweb (Brazilia); NxtGen (India); Online.net (Franța); OVH (Franța); Rackspace (SUA); Savvis, o companie a CenturyLink (SUA); Selectel (Rusia) și UOLDIVEO/UOL Host (Brazilia).


Instrumentul Intel Cloud Finder ajută utilizatorii să identifice cele mai bune servicii cloud printr-un comparator cu peste 50 de furnizori de servicii pentru 80 de cerințe ale end-userilor, ce vor fi incluse în programul Intel Cloud Technology. O nouă opțiune le va permite utilizatorilor să „trieze” opțiunile pentru aceste servicii. Posibilitatea de a testa serviciile înainte de achiziție le va permite managerilor IT să înțeleagă mai bine tehnologiile și să se convingă că acele servicii sunt cele mai potrivite pentru volumele lor de muncă.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite