Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Securitate >> Stiri si comunicate

Companiile subestimeaza impactul factorului uman in problemele de securitate IT

17 Ianuarie 2014



87% din companiile din Europa de Est s-au confruntat cu un incident de securitate intern care a dus la pierderea de informatii, potrivit studiului Global Corporate IT Security Risks 2013, realizat de B2B International in parteneriat cu Kaspersky Lab. Potrivit studiului, cele mai comune trei tipuri de amenintari interne sunt: vulnerabilitațile sau defectele din software-ul existente, bresele de securitate cauzate de o eroare umana si pierderea sau furtul dispozitivelor mobile.


Majoritatea companiilor din intreaga lume inteleg importanta masurilor preventive de securitate IT si le pun in aplicare. Pentru a minimiza riscurile la adresa securitatii interne, 57% din organizatiile intervievate au structuri de retea care separa retelele de tip „mission-critical” de alte retele, iar 51% dintre companii au implementat diferite niveluri de acces la sistemele IT.


Insa, multe companii considera ca masurile existente sunt insuficiente si pun in aplicare tot mai multe noi solutii de securitate, care sa implementeze politicile de securitate si sa ofere protectie suplimentara impotriva scurgerilor de informatii. De exemplu, mai putin de jumatate dintre companiile intervievate folosesc solutii pentru controlul aplicatiilor, controlul dispozitivelor sau programe anti-malware pentru dispozitivele mobile. Un numar si mai mic de organizații au implementat o solutie de tip Mobile Device Management (28%) sau de criptare pentru dispozitivele mobile (36%).


O alta problema este faptul ca angajatii nu respecta intotdeauna politicile existente de securitate ale companiei si, in plus, mai putin de jumatate dintre firme (32%) au stabilit sanctiuni si masuri disciplinare clare pentru situatiile in care politicile de securitate sunt incalcate. Intre timp, mai putin de jumatate (doar 33%) dintre companiile chestionate considera ca politicile de securitate sunt apreciate de catre personalul companiei.


Kaspersky Lab a adaptat o solutie de securitate complexa - Kaspersky Endpoint Security for Business, o platforma care furnizeaza o gama variata de instrumente si tehnologii, pentru a permite companiilor sa controleze si sa protejeze toate dispozitivele din retea. In ceea ce privește prevenirea amenintarilor interne, solutia dispune de un algoritm puternic de criptare care protejeaza informatiile importante de afaceri, de instrumente de control al aplicatiilor, de control al dispozitivelor, de functii de control web si de administrare a dispozitivelor mobile, pentru implementarea politicilor de securitate IT.


In plus, rezultatele studiului „Global Corporate IT Security Risks 2013” releva faptul ca intreprinderile mici si mijlocii din intreaga lume au un nivel chiar mai scazut de utilizare a soluțiilor de securitate fata de corporatii. Pentru segmentul microintreprinderilor, Kaspersky Lab a lansat o noua versiune a solutiei Kaspersky Small Office Security, conceputa special pentru firmele cu mai putin de 25 de angajati. Aceasta solutie creata de Kaspersky Lab ofera protectie eficienta impotriva tuturor tipurilor de amenințari de pe Internet si ajuta la mentinerea productivitatii la locul de munca cu ajutorul politicilor simple pentru web, care pot limita accesul angajatilor la rețelele sociale, la jocurile online sau la alte site-uri in timpul programului de lucru. De asemenea, Kaspersky Small Office Security ofera proprietarilor de firme posibilitatea de a limita descarcarea de fisiere și de a bloca accesul la diverse aplicatii, protejand compania de fisierele malware deghizate in programe legitime.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite