Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

eMAG lansează un program național de inovaţie tehnologică

28 Ianuarie 2014



eMAG a organizat în perioada 24-25 ianuarie prima ediţie a programului anual de inovație tehnologică - eMAG Hackathon. Adresat inginerilor IT din cadrul companiei, evenimentul a beneficiat premii în valoare de 6000 de euro. În toamnă, programul va fi deschis la nivel național pentru toți pasionații de tehnologie, studenți și profesioniști, indiferent de domeniul pentru care vor să dezvolte.
La această primă ediţie, cinci proiecte câștigătoare au fost selectate de juriul eMAG pe baza a patru criterii: aplicabilitatea și potențialul de piață, inovația, impactul și adresabilitatea, popularitatea. Proiectul câștigător, cu cel mai bun scor pe toate criteriile, este o aplicație “asistent de cumpărături online”, dezvoltată ca o extensie de browser care permite utilizatorilor să gasească cea mai bună oferta pentru un produs sau un serviciu în online.
eMAG este o companie de tehnologie care dezvoltă constant aplicații noi pentru îmbunătățirea experienței utilizatorilor și optimizarea proceselor. Avem o echipă de 140 de ingineri IT pasionați de tehnologie în toate formele ei și ne-am dorit, pentru prima ediție a programului, o competiție care să le stimuleze creativitatea și dorința de a inova. Pe lângă premii, cu siguranță vom și dezvolta cele mai bune proiecte”, a declarat Iulian Stanciu, director general eMAG.
În toamnă, programul va fi deschis la nivel național pentru toți pasionații de tehnologie, studenți și profesioniști, indiferent de domeniul pentru care vor să dezvolte. “Entuziasmul concurenților pe tot parcursul concursului și proiectele realizate în mai puțin de 24 de ore ne-au convins să deschidem programul la nivel național, din toamna acestui an”, a declarat Tudor Manea, Vicepreședinte eMAG IT & HR.

Proiectele câștigătoare:
- Cel mai bun proiect:
„Asistentul de cumpărături online”, aplicație dezvoltată ca o extensie de browser care permite utilizatorilor să gasească cea mai bună oferta pentru un produs sau un serviciu în online.
- Premiul pentru aplicabilitate și potențialul de piață: “Dynamic Picture Filtering”, aplicație care are în spate un algoritm de asociere a elementelor unei imagini sau unui film. În practică, utlizatorul poate fotografia orice produs cu smartphone-ul, oriunde s-ar afla, iar aplicația îi va afișa ofertele magazinelor online pentru acel produs.
- Premiul pentru inovație: “Casa Inteligentă”, aplicație de mobile și web folosind sistemul Raspberry Pi, prin care utilizatorul poate controla de la distanță toate aparatele electronice și electrocasnice din gospodărie, dar și sistemul de iluminare sau centrala termică.
- Premiul pentru impact și adresabilitate: Algoritmul de recomandări „Predict the unpredictable”, aplicația face recomandări relevante utilizatorilor în diverse domenii (filme, cărți, muzică, produse) folosind baze de date publice.
- Premiul pentru popularitate: „Facebook Top Music”, aplicația de Facebook stabilește topuri muzicale pe baza preferințelor prietenilor tăi. Topurile sunt actualizate în timp real în funcție de ce ascultă prietenii. Aplicația are un potențial mare de viralizare și poate personaliza topurile în funcție de oraș, țară sau grup de prieteni.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite