Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Networking >> Stiri si comunicate

Dell promovează reţelele deschise şi semnează un acord cu Cumulus Networks

03 Februarie 2014



Dell îşi demonstrează suportul pentru reţele deschise, devenind prima companie globală de tehnologie end-to-end care oferă clienţilor săi, inclusiv furnizori de servicii cloud şi companii Web 2.0, opţiunea de a alege sisteme de operare terţe, personalizând reţelele în funcţie de necesităţile lor specifice. În cadrul acestui efort, Dell a anunţat semnarea unui acord de distribuţie cu Cumulus Networks – creatorii primului sistem de operare Linux pentru dispozitive de reţea – pentru a susţine un nou model de reţea dezagregată pentru switch-urile cu configuraţii fixe.
O noua eră pentru reţele deschise – modelul de reţea dezagregată
Viziunea Dell pentru noul model de reţea din centrul de date este un ecosistem deschis, în care clienţii pot alege dintre diferite echipamente de reţea standard în industrie, aplicaţii şi sisteme de operare în reţea pentru a răspunde cerinţelor lor de afaceri.
În ultimii 20 de ani, reţelele din centrele de date au constituit o ierarhie proprietară pe trei straturi, creată pentru implementări client-server pre-virtualizate, folosind switch-uri cu montare în şasiu.
Noi dinamici generate de reţelele definite prin software, mobilitatea maşinilor virtuale, cloud computing, partajarea resurselor şi necesitatea de automatizare au determinat Dell să contribuie la introducerea unui model Ethernet Fabric, folosind switch-uri cu factor de formă fix. Potrivit analiştilor Gartner:
•Ethernet Fabric este cel mai bine poziţonat pentru a răspunde nevoii de simplificare şi automatizare a reţelelor cu switch-uri fizice.1
•Dispozitivele mai noi, de dimensiuni reduse, permit administratorilor de reţea să diminueze costurile de capital cu 30-70% şi cheltuielile operaţionale cu 30% sau mai mult, comparativ cu switch-urile bazate pe şasiu.2
Modelul de reţea dezagregată este un pas înainte pentru inovaţia Dell în zona de software. Beneficiile şi valoarea acestui model de reţea includ:
•Reţelistică de top pentru încărcări de lucru, aplicaţii şi alte cerinţe de reţea, precum orchestrare, automatizare şi monitorizare;
•Computing şi reţelistică cu un model comun de implementare şi operaţional;
•Capitalizarea soluţiilor open source pentru centre de date prin inovare rapidă, bazată pe standarde.
Dell şi Cumulus Networks ajută companiile să adopte reţelele deschise
Dell a anunţat un acord de distribuţie cu Cumulus Networks, primul său partener dintr-un ecosistem care să umple un gol critic în materializarea promisiunii unui centru de date definit prin software. Dell va oferi sistemul de operare Cumulus Linux network OS ca opţiune pentru switch-urile top-of-rack Dell Networking S6000 şi S4810.
Dell şi Cumulus Networks oferă clienţilor următoarele beneficii:
•Rapid – Topologie Fabric de înaltă capacitate, raport preţ-performanţă fără precedent, inovaţie rapidă;
•Uşor - automatizare simplificată a reţelei, instrumente solide pentru reţelistică şi computing, soluţii flexibile;
•Accesibil – contribuie la reducerea cheltuielilor operaţionale şi de capital, elimină blocarea în tehnologii proprietare, se alătură unui ecosistem extins de aplicaţii Linux.
Dell oferă suportul unui brand de încredere, care include:
•Switch-uri Ethernet premiate în industrie, cu arhitecturi moderne şi factor de formă fix;
•Soluţie completă pentru centrul de date, cu un model comun de achiziţie, implementare şi operaţional pentru server, stocare şi reţea – distribuţie globală;
•Servicii globale cu un singur punct de contact şi răspundere;
•Expertiză în domeniul reţelisticii în scenarii pre- şi post-vânzări, inclusiv servicii de planificare, implementare şi suport.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite