Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Rezultate financiare in crestere pentru Toshiba

03 Februarie 2014



Toshiba Corporation a anuntat rezultatele financiare pentru primele noua luni (aprilie-decembrie), precum si pentru al treilea trimestru (octombrie-decembrie) din anul fiscal 2013, ce se va incheia la 31 martie 2014.


Cresterea generala a economiei mondiale a fost lenta, mai ales din cauza valutelor in scadere in economiile emergente, precum si a cresterii ratei somajului in UE. Economia Statelor Unite a mentinut un progres solid in ciuda politicii de relaxare cantitativa stricte si a problemelor financiare. In urma schimbarilor de politica economica din luna iulie, economia Chinei a revenit pe crestere. Economia UE s-a redresat treptat, dupa minimul atins in primavara. Economia zonei de Sud-Est a Asiei a cunoscut, de asemenea, o redresare treptata, datorita cresterii exporturilor catre SUA, UE si China. Japonia si-a continuat trendul ascendent gratie dezvoltarii consumului stimulat de cresterea preturilor pe bursa, o crestere a cererii de ultim moment, inainte ca guvernul sa ridice nivelul taxei de consum si sa initieze un pachet de masuri economice de urgenta.


In aceste conditii, vanzarile nete Toshiba Group au crescut cu 545,8 miliarde de yeni, la nivelul de 4.588,8 miliarde de yeni (43.702,8 milioane USD). Toate cele cinci segmente majore de produse au inregistrat vanzari mai mari, in special segmentul Electronic Devices & Components. Veniturile operationale au crescut cu 55,0 miliarde de yeni, la valoarea de 153,3 miliarde de yeni (1.460,4 milioane USD), cea mai mare din istorie pentru perioada aprilie-decembrie.


In timp ce veniturile operationale pe segmentele Lifestyle Products & Services si Energy & Infrastructure au scazut, cele pe segmentele Community Solutions, Healthcare Systems & Services si Electronic Devices & Components au fost pe crestere. Dupa scaderea din trimestrul al doilea, pe Q3, segmentul Lifestyle Products & Services si-a revenit considerabil, iar segmentul Electronic Devices & Components a inregistrat o crestere record pentru perioada aprilie-decembrie.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite