Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Enterprise Applications >> BI >> Stiri si comunicate

Microsoft integreaza functii complexe de BI in Office 365

10 Februarie 2014



Microsoft a anuntat astazi disponibilitatea PowerBI for Office 365 un serviciu de business intelligence care permite lucrul intensiv cu datele prin intermediul Excel si Office 365. Serviciul permite integrarea datelor din surse multiple si diverse oferă functionalitati foarte complexe, de consolidare, analiza, vizualizare si partajare a datelor. Sunt disponibile mai multe tipuri de abonament, insa utilizatorii deja existenti de Office 365 il pot accesa pentru preturi incepand cu 20 USD/luna.
PowerBI gestioneaza două aspecte majore ale lucrului cu datele: nevoia unei unelte simple pentru colectarea datelor, crearea analizelor, modelarea acestora si asezarea intr-un format vizual intuitiv dar și accesarea facilă si colaborarea pe rapoartele realizate, alaturi de orice colegi din companie. (prin PowerBI Sites) Unele dintre facilitatile cheie ale PowerBI pentru Office 365 sunt capacitatea de a integra si consolida date din orice sursa (inclusiv din Windows Azure) și abilitatea de a face cautari online, inclusiv Wikipedia) si de a le combina cu date din baze tranzactionale (aferente solutiilor informatice de tip ERP, CRM etc). PowerBI poate utiliza orice sursa de date, poate accesa atat date structurate cat si nestructurate, inclusiv un cluster Hadoop pe care clientii il pot gazdui in Windows Azure. Cu PowerPivot utilizatorii pot combina diverse surse de date (pe care le pot actualiza oricand) pot formata si filtra datele in functie de indicatori proprii definiti in PivotTables si pot crea ierarhii si relatii intre date prin functionalitati drag and drop. Un alt aspect foarte interesant il reprezinta functia de Q&A (natural language querry), sistemul intelege semantica interogarii si intoarce catre utilizator cea mai buna vizualizare, se poate continua interactiunea iar sistemul va rafina rezultatele.
PowerBI pentru Office 365 este un serviciu online, dar pentru ca majoritatea companiilor detin cea mai mare parte a datelor in sisteme on premises, Microsoft a definit mai multe scenarii de utilizare hidrida. Serviciul ofera acces la date de oriunde, prin doua optiuni, una bazata pe HTML 5, iar alta pe un app dedicat, Microsoft PowerBI. Serviciul este disponibil pentru o testare de 30 de zile.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite