Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Financiar-Bancar >> Stiri si comunicate

Parteneriat Weve-MasterCard, pentru plati mobile

11 Februarie 2014



Weve, un joint-venture al celor mai mari trei operatori de telefonie mobila din Marea Britanie, a semnat un acord cu MasterCard, pentru a accelera ritmul de dezvoltare a plaților contactless pe dispozitive mobile.


Parteneriatul le va oferi consumatorilor o modalitate rapida, sigura și comoda de a plati cu telefoanele mobile la punctele de vanzare si de a primi ofertele preferate, folosind tehnologia contactless.


Conform acordului, MasterCard va continua sa ofere tehnologia necesara și servicii integrate bancilor și instituțiilor financiare care doresc sa valorifice avantajul competitiv al platformei de plati Weve. Astfel, clientii acestora vor putea sa faca plați contactless mobile simple si sigure.


Creșterea cu 220% a tranzacțiilor conctacless in Europa arata necesitatea inovatiilor in plați mobile – de la inițiativele bazate pe localizare pana la activari la punctele de vanzare. Parteneriatul dintre Weve și MasterCard va crea o platforma omniprezenta in Marea Birtanie, pentru plațile contactless prin telefoane mobile.


Parteneriatul va juca un rol important in asigurarea succesului inițiativei Weve pentru plați cu ajutorul telefonului mobil, datorita asocierii de lunga durata dintre MasterCard și instituțiile financiare, in peste 210 țari.


Pana in acest moment, bancile care doreau sa ofere servicii de plati mobile, ar fi trebuit sa investeasca in proiecte complexe de integrare și dezvoltare, adresate, de cele mai multe ori, unui singur segment de piața. MasterCard simplifica lucrurile, asigurandu-se de faptul ca instituțiile financiare și operatorii de telefonie mobila vor putea implementa, in cel mai scurt timp posibil, plațile contactless, la nivelul intregii piete. In acelasi timp, acestia beneficiaza de protecție impotriva fraudei, la fel ca la modalitațile convenționale de plata MasterCard.


„Viziunea MasterCard despre o lume care funcționeaza dincolo de numerar s-a potrivit perfect cu viziunea noastra despre o lume bazata pe mobilitate. (...) Parteneriatul le ofera bancilor oportunitatea de a se concentra pe ariile lor de expertiza – gasirea de modalitați inteligente prin care clientii sa plateasca pentru bunuri și servicii. Plațile contactless au fost intampinate cu entuziasm de catre consumatorii și retailerii din Marea Britanie, aceasta fiind cea mai avansata piața a cardurilor contactless, cu aproximativ 300.000 de magazine care accepta astfel de plati. Cu MasterCard ne dorim ca mobilele sa fie cele cu care platim contactless”, spune David Sear, CEO Weve.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite