Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

LLP Dynamics continuă să se dezvolte odată cu preluarea de către XAPT

17 Februarie 2014



La începutul acestui an, XAPT, unul dintre cei mai mari parteneri Microsoft Dynamics la nivel global, cu sediul în Ungaria, prezent și în Canada, SUA și Australia, a preluat grupul LLP Dynamics, parte a LLP Group. Achiziția consolidează poziția ambelor companii în ecosistemul de parteneri regionali ai Microsoft pe zona soluțiilor Dynamics AX și Dynamics NAV. LLP Dynamics România face parte integrantă din aceste schimbări, care, la nivel local, vor avea efecte benefice, atât pentru clienţii existenţi, cât şi pentru clienţii potenţiali, a declarat Mihai Madussi, Group Services Manager, LLP Dynamics CEE.


Care a fost conjunctura care a condus la preluarea grupului LLP Dynamics?


La începutul anului 2011, în urma unei decizii luate de către managementul grupului, divizia Dynamics a LLP Group a devenit o entitate de management separată. Prin această decizie s-a dorit crearea unei strategii focusate pe soluţiile Microsoft. Separarea a permis o mult mai bună identificare și evidențiere a indicatorilor de performanță ai LLP Dynamics. În plus a generat un câștig de imagine și încredere în relația de parteneriat cu Microsoft, care datează din 2002, anul preluării soluțiilor NAV şi AX. Ca urmare a definirii acestei noi strategii, în anul 2011, LLP Dynamics a câştigat cel mai mare proiect derulat în România şi în regiune (peste 800 de utilizatori concurenți de Microsoft Dynamics AX). În anii următori, LLP Dynamics a înregistrat o creștere medie anuală de 12-14%.

Piaţa a demonstrat că, pentru a continua să fii un partener viabil Microsoft pe zona de ERP, volumul vânzărilor trebuie să fie unul consistent, susţinut de o echipă puternică. Pentru a atinge acest nivel de performanţă, LLP Dynamics avea nevoie de o creştere constantă şi susţinută, alături de investiţii majore. În acest sens, acționariatul majoritar a decis, în august 2013, vânzarea grupului LLP Dynamics către grupul XAPT (parte a New Frontier).

Deşi unii dintre cei mai mari clienţi Microsoft Dynamics AX din România le aparțineau, prezenţa XAPT în România era susţinută de biroul din Ungaria. Astfel, achiziția LLP Dynamics România a reprezentat pentru XAPT cea mai bună soluție de creștere rapidă a business-ului pe plan local, alături de un număr mare de clienți Dynamics ERP (peste 120) şi de o echipă experimentată de consultanţă şi dezvoltare (aproximativ 40 de oameni).

Cum a decurs procesul de preluare a business-ului LLP Dynamics?

Printre considerentele de importanţă majoră la nivel de board al ambelor companii, unul dintre factorii determinanţi ai acestei preluări a constat în realizarea unui proces de evaluare a echipelor LLP Dynamics și a clienților din ţările în care compania este prezentă (România, Ungaria, Bulgaria, Cehia şi Slovacia), în paralel cu o evaluare a perspectivelor de dezvoltare a companiei. O influenţă majoră în acest proces a avut-o Zsolt Ambrus, CEO XAPT, datorită experienţei câştigate în cadrul grupului LLP prin funcţia de Director General al subsidiarei din Ungaria, în perioda 2006-2009. Cunoscând procedurile interne LLP Dynamics şi abordarea managementului grupului, acesta a înlesnit procesul de preluare şi a sprijinit absorbţia ulterioară a LLP Dynamics în cadrul XAPT.

Contractul de preluare a fost semnat în decembrie 2013, cu intrare în vigoare în ianuarie 2014.

Pentru construirea unei imagini comune s-a început un proces de rebranding la nivel regional. Brandul LLP Dynamics, fiind unul mai puternic la nivel de CEE, va fi folosit în continuare, până la sfârşitul anului 2014, urmând ca în 2015 absorbţia să fie totală şi întreg grupul să se promoveze sub denumirea XAPT.

Care sunt obiectivele noii entități create?



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite