Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Piaţa ERP locală în 2014 - evoluţie, oportunităţi de creştere, surse de finanţare, modele de livrare

17 Februarie 2014




4 - SAP este principala companie de pe piața locală care oferă un portofoliu complet de soluții și modalități flexibile de livrare, atât implementate la locație, cât și în cloud. În acest an ne vom concentra mai ales pe livrarea de soluții în cloud, pentru a putea oferi clienților noștri posibilitatea de a obține un cost total al investiţiei cât mai scăzut, un raport mai bun între timp şi performanţă, precum şi un grad de flexibilitate şi siguranţă mai ridicat.

Daniel Ionescu, Sales&Marketing Director TotalSoft

1 - Estimăm o creştere de 23% pe Charisma ERP, practic de trei ori mai agresivă decât creşterea estimată de piaţă de 6-7%.

2 - Agricultura rămâne un sector strategic – soluţia a fost completată cu module destinate zootehniei și comercianţilor de cereale. Sănătatea este o altă verticală importantă, cu un potenţial semnificativ în zona publică, Spitalul Judeţean Constanţa este un prim exemplu de soluţie end-to-end pe nevoile unei instituţii medicale publice. Pentru verticale ca Oil&Gas, Energy, Automotive, Telecom, am format o structură internă, „Large Enterprise“, cu obiectivul de a oferta pachete integrate de soluții. Cererea de soluţii front-office este puternică în Financiar-Bancar, Retail-Distribuţie, Telecom, Servicii. Vorbim despre soluţii de tip CRM, eLearning, eProcurement, Billing, Collection, Cost Control, Talent Management. Din proiectele internaţionale estimăm o creştere de 20%.

3 - Mă aştept la o triplare a veniturilor din proiecte pe fonduri structurale față de 2013. TotalSoft nu şi-a propus, deocamdată, să acceseze surse de finanţare alternativă, creşterea noastră e organică.

4 - Charisma este livrată sub toate modelele de livrare.

Adrian Bodomoiu, Managing Director Wizrom Software

1 - Premisele pentru 2014 sunt mult mai bune decât cele de acum un an. Valoarea contractelor de implementare semnate în T4 şi pentru care vom începe şi derula implementările în cursul anului s-a dublat faţă de ceea ce aveam când am început 2013.

2 - Sistemul de licenţiere SaaS face soluţiile de business să fie accesibile financiar şi IMM-urilor. SaaS este o formă de plată lunară a tehnologiei care rezolvă problema investiţiilor iniţiale în software şi servicii, plus partea de hardware aferentă. (...) Alte oportunităţi sunt cele oferite de migrarea a tot mai multor clienţi de pe soluţii vechi pe altele noi, mai eficiente. În general, oportunităţile vin din dorinţa companiilor de a achiziţiona soluţii de control şi eficientizare a costurilor operaţionale.

3 - Rămâne de văzut, în funcţie de preferinţele clienţilor.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite