Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Cum păstrăm talentele īn companiile romānești de IT?

17 Februarie 2014




2. Concedierea managerilor care au generat alienarea oamenilor din departamentele pe care le conduc

3. Pregătirea corespunzătoare a managerilor rămași

4. Urmărirea nivelului de angajare/implicare prin evaluări succesive

5. Dezvoltarea de noi practici de selecție care să asigure încă din această etapă angajarea persoanelor cu potențial real de implicare.

Deși poate părea dur, vă reamintim tot despre un studiu Gallup referitor la indicele de implicare a salariaților, în care s-a demonstrat că 80% din cei care părăsesc o companie nu o fac din cauza volumului de muncă sau a altor elemente care țin de jobul propriu-zis, ci din cauza relației cu șeful direct și a felului în care sunt tratați.

Atunci când angajații sunt implicați, ei muncesc din greu și sunt mândri de locurile lor de muncă. Membrii echipei cu un nivel ridicat de angajament vor lucra pentru atingerea obiectivelor echipei, își iau rolurile și responsabilitățile în serios, aderă la normele de echipă și fac ceea ce este necesar pentru a ajuta echipa lor să câștige sau să obțină succesul. Această stare este cea pe care și-o doresc toate companiile, indiferent de industria din care fac parte.

Cheia pentru a ajunge la această stare? Evaluările de personalitate sunt folosite cu succes pentru a angaja sau promova manageri care nu se vor înstrăina de angajații lor talentați și nici nu îi vor detemina să plece din organizație, manageri care vor fi capabili să construiască și să mențină o echipă înalt performantă. Găsirea și angajarea managerilor care știu cum să crească nivelul de angajament al subordonaților este adevărata cheie pentru retenția talentelor în organizații.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite