Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Corina Mihalache, „nemțoaica” de la Allevo

17 Februarie 2014



Sfârșitul anului trecut a consemnat câteva schimbări importante în peisajul IT românesc, printre ele remarcându-se numirea Corinei Mihalache în funcția de CEO al companiei Allevo. Ștafeta i-a fost predată de Sorin Guiman, care a preluat funcția de președinte. Corina Mihalache ne-a mărturisit însă că această numire nu a fost chiar atât de bruscă, în cadrul companiei existând un program de succesiune și mai mulți candidați posibili.



Ce calități credeți că au primat în desemnarea dvs. ca CEO?

În opinia mea, un atu față de ceilalți doi candidați este background-ul meu financiar. Sunt printre puținii din firmă care nu este inginer. De fapt, n-a fost vorba despre o concurență, toți am fost pregătiți în același timp și nu s-a pus problema vreunui concurs intern.

Deși Allevo este o firmă IT, încercăm să ne orientăm către zona de business și să ieșim din zona pur tehnică în care multe firme de IT sunt captive. Cred că faptul că vorbesc fluent „afacereza” a fost un punct în plus față de colegii mei care veneau din zona tehnică.

IT-ul nu a fost prima opțiune profesională. Cum s-a făcut trecerea către acest domeniu?

Am cochetat cu IT-ul de copil, din familie. Mama e programator și e foarte mândră că a fost prima generație de programatori de Cibernetică. Mi-a plăcut matematica, deși de obicei fetele nu sunt atât de legate de matematică. În plus, având calculator în casă, mi-a plăcut și zona de programare, dar am abandonat-o la un moment dat, pentru că visul meu a fost să devin profesoară de matematică. Însă viața te duce în alte zone. După ce am dat cu ochii un pic de Vest, imediat după liceu, când am avut posibilitatea să studiez un an în Germania la Goethe Institut, altfel mi s-a deschis imaginea asupra a ceea ce înseamnă economia și finanțele în special.

După ce m-am întors am făcut un an la Facultatea de matematică, după care mi-am zis că nu e de mine. Voiam ceva mult mai practic și care să aibă legătură și cu pasiunea mea, matematica. Unde e cea mai multă matematică în zona de business? În finanțe. Am absolvit Facultatea de Științe Economice din cadrul Universității Titu Maiorescu. A fost o perioadă foarte frumoasă, la începutul anilor 2000, când pe piața bancară românească era un boom. Mi-a plăcut foarte mult partea de analiză financiară, așa că după facultate am dat concurs la APAPS, la vremea respectivă, acum AVAS – Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului. Pentru un tânăr absolvent a fost o perioadă interesantă. Acolo am învățat să mă uit într-un bilanț. Facultatea nu te învață decât în teorie lucrurile acestea. Apoi mi s-a oferit posibilitatea să ajung într-o bancă, în departamentul de corespondenți bancari și relații internaționale la CEC Bank. Ulterior, am ajuns șeful biroului SWIFT din cadrul CEC și astfel am cunoscut firma Allevo, la vremea aceea Business Information Systems – BIS. Mi-au făcut o ofertă de nerefuzat și, din 2006, am ajuns la Allevo. Am crescut odată cu compania, nici nu-mi vine să cred că au trecut deja 8 ani de atunci. Aici mi s-au oferit multe oportunități de a mă dezvolta atât profesional, cât și personal. De la cursuri SWIFT, la care nu credeam vreodată că o să am acces, la oamenii cu care am intrat în contact, atât din firmă, cât și din afara ei.

Datorită oamenilor am și rămas atâția ani aici. Am remarcat că persoanele din generația mea – cele care au terminat facultatea în jurul anilor 1999-2000 – tind să fie mai stabile la un loc de muncă. Tinerii de acum migrează mai des de la o companie la alta, nu mai sunt la fel de stabili. Mulți colegi pe care i-am găsit atunci când am venit sunt și acum în firmă, iar mulți colegi care au venit după mine au rămas.

Compatibilitatea cu oamenii din firmă este extrem de importantă.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite