Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

IBM investeşte masiv īn construirea unei reţele de Centre de date

17 Februarie 2014



IBM a anunţat că va investi peste 1,2 miliarde de dolari pentru a extinde semnificativ serviciile de cloud de la nivel mondial. Această investiţie include o reţea de centre de date concepută pentru a oferi clienţilor flexibilitate, transparenţă şi control asupra modului în care sunt gestionate datele, afacerile şi asupra modului de implementare a operaţiunilor IT în cloud.

Anul acesta IBM plănuieşte să-şi extindă oferta de servicii cloud din 40 de centre de date din 15 ţări şi 5 continente incluzând America de Nord, America de Sud, Europa, Asia şi Australia. IBM va inaugura 15 noi centre la nivel mondial, adăugându-se la reţeaua globală de 13 centre ale SoftLayer şi 12 ale IBM. Printre locaţiile în care se vor inaugura acestea se numără: China, Washington D.C., Hong Kong, Londra, Japonia, India, Canada, Mexico City şi Dallas. Planurile IBM ce prevăd expansiunea centrelor de date în Orientul Mijlociu şi în Africa în decursul anului 2015.

„IBM continuă să investească în zonele aflate în creştere“, a declarat Erich Clementi, senior vice president, IBM Global Technology Services. „Anul trecut, IBM a făcut o investiţie importantă, de 2 miliarde de dolari, prin achiziţia companiei SoftLayer care aduce un plus de valoare portofoliului cloud existent al companiei. Anunţul de astăzi este un pas important în ceea ce priveşte expansiunea globală a infrastructurii cloud a IBM şi va ajuta clienţii să susțină transformarea.“ Achiziţionarea SoftLayer reprezintă o investiţie majoră a IBM pentru clienţii săi. De la achiziţia sa din 2013, IBM SoftLayer a oferit servicii pentru aproximativ 2.400 de noi clienţi cloud. IBM are ca scop stabilirea SoftLayer ca bază al portofoliului sau de cloud, IBM SoftLayer oferind clienţilor abilitatea de a alege mediul cloud şi locaţia care oferă cele mai bune soluţii pentru nevoile lor de business şi care oferă vizibilitate şi transparenţă datelor, indiferent de locaţie, precum şi controlul securităţii datelor. Combinaţia de centre de date distribuite local şi o reţea globală permite clienţilor să plaseze datele unde este necesar, la momentul potrivit precum şi abilitatea de a consolida sau agrega datele după cum este necesar.

Recent, IBM a realizat o investiţie importantă şi a creat IBM Watson Group, o nouă unitate business dedicată dezvoltării şi comercializării de inovaţii cognitive şi Big Data livrate în cloud. Ca parte a acestei iniţiative, IBM va implementa Watson în SoftLayer.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite