Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Securitate >> Stiri si comunicate

Kaspersky Lab anunta infiintarea Consiliului Consultativ International

18 Februarie 2014Kaspersky Lab a înfiinţat un Consiliu Consultativ Internaţional, care reuneşte experți în securitatea cibernetică renumiţi la nivel mondial, cu scopul de a oferi consultanță strategică pe piața de securitate IT a companiei. Consiliul Consultativ reunește șapte experți recunoscuți la nivel internațional din domeniul securității IT, din sectorul public şi din mediul academic, care vor oferi îndrumare practică, perspective și validare cu privire la planurile strategice și domeniile prioritare de dezvoltare a afacerilor companiei. Consiliul Consultativ nou-format a avut prima sa reuniune pe 11 februarie 2014, odată cu Summit-ul Analiştilor în Securitate anual al companiei.


Howard A. Schmidt, fostul consilier în securitate cibernetică atât al președintelui Bush, cât și al președintelui Obama, va servi în calitate de președinte al Consiliului Consultativ Internațional. Din consiliu vor face parte şi Bruce Schneier, Jae-Woo Lee, Latha Reddy, baroneasa Pauline Neville-Jones, Norbert Pohlmann și Whitfield Diffie. Anii de experienţă ai membrilor Consiliului în situații în care industria de securitate IT a avut contact cu guverne, factori de decizie în stabilirea strategiilor cibernetice naționale și internaționale, dar și în mediul academic, vor oferi un nivel de expertiză și consultanţă de neegalat pentru Kaspersky Lab.


„Deschiderea Consiliului de a oferi consultanță strategică pentru Kaspersky Lab subliniază reputația companiei de lider în securitatea IT, cu operațiuni de afaceri transparente și deschise,” a afirmat Howard A. Schmidt, președintele Consiliului Consultativ Kaspersky Lab. „Ameninţările cibernetice contemporane au devenit o problemă globală, ce nu ţine cont de frontiere geografice; acesta fiind motivul pentru care Consiliul nostru este cu adevărat internațional,” a adăugat Howard A. Schmidt


„Este o mare realizare și onoare să avem alături de noi experți din industrie atât de respectaţi,” a declarat Eugene Kaspersky, președinte și CEO al Kaspersky Lab. „Am reunit oameni care înțeleg mai bine decât oricine altcineva gravitatea și amploarea problemelor din realitatea cibernetică în zilele noastre. Ne bucurăm că fiecare dintre ei a fost de acord să se alăture companiei Kaspersky Lab și să contribuie la lupta noastră împotriva criminalității informatice. Înființarea acestui Consiliu Consultativ este o realizare importantă pentru companie și un pas firesc, menit să asigure faptul că dezvoltarea noastră continuă avansează în direcția potrivită,” a adăugat Eugene Kaspersky.


Kaspersky Lab înțelege contextul global al ameninţărilor cibernetice din prezent și impactul lor asupra stării economiei și politicii moderne. Prin urmare, compania participă activ la operațiunile de securitate cibernetică alături de organizații internaționale, agenții naționale și regionale de aplicare a legii şi guvernamentale, cum ar fi INTERPOL, precum și echipele de intervenție de urgență (CERT) din întreaga lume. De asemenea, publică rezultatele cercetărilor pentru ca publicul larg să aibă acces la acestea.


Consiliul Consultativ nou-format va consolida baza de informații de securitate cibernetică a companiei şi va aduce noi perspective și expertiză din partea membrilor săi recunoscuţi. Astfel, va ajuta compania să dezvolte tehnologii inovatoare și servicii inteligente care să raspundă nevoilor specifice ale pieței și celor mai periculoase amenințări din prezent şi din viitor.

Despre membrii externi ai Consiliul Consultativ Kaspersky Lab:
Howard A. Schmidt (SUA)
este fostul asistent special al președintelui Obama și a fost coordonatorul de securitate cibernetică pentru guvernul federal, lucrând în cadrul biroului executiv al președintelui Statelor Unite. El a lucrat ca Chief Information Security Officer și Chief Security Officer în cadrul Microsoft, precum și ca vicepreședinte şi Chief Information Security Officer și Chief Security Strategist în cadrul eBay. În prezent, ocupă postul de director executiv al Forumului Software Assurance for Excellence in Code (SAFECode).

Bruce Schneier (SUA)
este un criptograf de renume la nivel mondial și Chief Technology Officer în cadrul Co3 Systems Inc. El este un tehnolog de securitate de top și a fost numit un „guru al securităţii” de către publicaţia The Economist. Schneier este membru al Centrului Berkman Center for Internet and Society, de la Harvard Law School, membru New America Foundation’s Open Technology Institute, face parte din echipa New America Foundation's Open Technology Institute și este membru al consiliului consultativ al Electronic Privacy Information Center.


Jae-Woo Lee (Coreea)
a ocupat numeroase posturi de conducere și de consultant în cadrul industriei, fiind primul președinte al Agenției de Securitate a Informațiilor din Coreea, fondator al Agenției Naționale de Informatizare din Coreea și membru al Consiliului de Administrare a Securităţii Guvernamentale din Coreea. Este, în prezent, profesor la Universitatea Dongguk, Facultatea de Relații Internaționale şi Informaţii (IAI) și CEO al Cyber Forensic Professional Association din Seul, Coreea.


Latha Reddy (India)
este fostul consilier adjunct de securitate națională din India. În plus, pe lângă funcţia de consilier de securitate națională Shiv Shankar Menon, Reddy a fost responsabilă de securitatea informatică și alte probleme critice de securitate internă și externă. Reddy a lucrat, de asemenea, pentru Ministerul Afacerilor Externe și Ministerul Comerțului de la New Delhi, ocupând diferite funcţii. Latha Reddy a lucrat ca director general adjunct în cadrul Consiliului Indian pentru Relații Culturale și ca șef al Diviziei de Administrare în cadrul Ministerului Afacerilor Externe.


Baroneasa Neville-Jones (Marea Britanie)
este fost guvernator BBC și președinte al Comitetului Comun de Informații Britanic (JIC). Înainte de ridicarea în rang, aceasta a fost cunoscută sub titulatura de Dame Pauline Neville-Jones, DCMG. Ea a ocupat postul de ministru de stat pentru securitate și contraterorism în cadrul Ministerului de Interne, având o poziție permanentă în Consiliul Național de Securitate. Lady Neville-Jones a ocupat timp de trei ani funcţia de reprezentant special al primului-ministru din Marea Britanie pentru securitatea cibernetică în afaceri.Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite