Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Solutii de outsourcing in leasing-ul bancar - Sistem software cu 2 milioane de cereri de credit procesate

04 Aprilie 2006



Managementul riscului de credit

Reducerea costurilor


Scoring


Cresterea capacitatii de productie


Reducerea timpului de procesare


Efectuarea platilor


Competitia de pe piata creditelor de consum a determinat institutiile financiar-bancare sa adopte solutii complexe pentru automatizarea proceselor de creditare si gestiunea acestora. O astfel de solutie este eCheck, produs lansat de FASMA in octombrie 2004, care a reusit sa atinga pragul de 1.000.000 de aplicatii de credit procesate in decursul unui singur an. Sistemul electronic eCheck se axeaza pe ideea creditarilor rapide „fast credit”, facilitand evaluarea riscului de credit si efectuarea platilor.


In prezent sunt inregistrate
1.800.000 de aplicatii iar evolutia
dinamica a pietei cardurilor de
credit de tip proprietar va
determina atingerea cotei de
2.000.000 pana in aprilie 2006.


In urma dezvoltarii pietei de retail bancar, si, in consecinta, a cresterii procentului de rau-platnici, se mediatizeaza tot mai mult problematica verificarii bonitatii persoanelor fizice. Desi a fost sustinuta ideea ca peste 90% din activitatea de verificare a solicitantilor se bazeaza mai mult pe hazard si pe buna-credinta, solutia eCheck aduce contraargumente forte.
Accesibil pe web, eCheck este un sistem ce faciliteaza managementul si evaluarea cererilor de credit permitand o colaborare mai eficienta intre companii, institutii financiare, cumparatori si vanzatori.
Aplicatia s-a dovedit a fi foarte eficienta in cadrul companiilor cu mai multe sedii, oferind suportul electronic necesar pentru realizarea comunicarii securizate in timp real, fara nevoia instalarii de software suplimentar in fiecare punct de lucru.


Succesul nu s-a lasat asteptat, capacitatea sistemului de a facilita zilnic aplicatiile de credit a mii de clienti a atras in primul rand magazinele de retail si institutiile financiar-bancare interesate sa-si consolideze pozitia in zona creditelor de consum, a creditelor ipotecare si a cardurilor de credit.


CREDITINFO ROMANIA – pionier in managementul riscului de credit bancar



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite