Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Educatie >> Stiri si comunicate

A zecea editie „Stagii pe Bune” ofera peste 800 de oportunitati studentilor din IT&C

21 Februarie 2014



ASPI (Asociaţia de Studenţi şi Profesionişti IT&C) lanseaza cea de-a zecea ediţie a programului naţional de stagiatură „Stagii pe Bune”, care îşi propune să plaseze studenţii facultăţilor cu profil de IT în stagii de practică, desfăşurate pe durata verii, în companiile din domeniul IT&C. Companiile care doresc să recruteze interni pe durata verii sunt invitate să înscrie poziţiile disponibile pe platforma http://stagiipebune.ro


„Stagii pe Bune” este şi în acest an programul oficial de stagiatură al celor mai importante centre educaţionale IT&C din România, precum Facultatea de Automatică şi Calculatoare (UPB Bucureşti) şi Facultatea de Informatică din Iaşi. Programul susţine dezvoltarea tinerilor studenţi cu profil IT&C care îşi doresc să-şi înceapă cariera încă de pe băncile facultăţii.


Programul se va desfăşura între 13 februarie şi 1 octombrie 2014. În prima perioadă, 13 februarie-13 mai, studenţii aplică la stagiile prezentate de companiile participante pe site-ul www.stagiipebune.ro, iar între 13 mai şi 3 iunie aceştia trec prin procesul de recrutare.


Stagiile de practică se vor desfăşura pe o perioadă de trei luni între 3 iunie şi 1 octombrie 2014, iar după încheierea stagiilor, tinerii vor putea participa la discuţii cu reprezentanţii companiilor pentru a evalua rezultatele programului de practică.


Programul „Stagii pe Bune” este recunoscut în rândul studenţilor, beneficiază de sprijinul a peste 70 de companii şi se bucură de participarea celor mai apreciate organizaţii de IT&C din ţară. Ediţia 2014 aduce câteva noutăţi programului. Cea de-a zecea ediţie „Stagii pe Bune” devine un program internaţional - VMWare, cunoscută companie americană care dezvoltă software de virtualizare, devine partener al programului şi inaugurează o nouă categorie, aceea de stagii internaţionale.


În plus, pe lângă stagiile de practică realizate cu ajutorul companiilor participante, organizatorii vor oferi sprijin studenţilor şi prin organizarea unor şcoli de vară cu ajutorul universităţilor partenere. Ideea Stagii 360 este de a pregăti studenţii pentru o viitoare cariera în IT încă din anul 1 sau 2 de facultate. Aceştia încep prin a participa la o şcoală de vară, apoi realizează un stagiu de practică în anul 3, iar la finele stagiului le este propusă o temă de lucrare de licenţă de către companie şi facultate. Începând cu această ediţie, se vor promova activ şcolile de vară ale facultăţilor (şi nu numai) într-o categorie specială "Summer Schools" pe stagiipebune.ro.


„Întotdeauna am încercat să ne concentrăm pe mesajul educativ al stagiului. Acesta este, în viziunea noastră, nu numai o modalitate prin care studentul poate acumula experienta fără a-şi neglija studiile, ci şi o oportunitate de a descoperi ce îi place să facă şi, poate la fel de important, ce nu îi place să facă”, a declarat Vlad Posea, project manager „Stagii pe bune”.
Înscrierea în programul „Stagii pe Bune” este gratuită pentru studenţi şi masteranzi şi se face pe site-ul www.stagiipebune.ro.


Companiile sunt invitate să se înscrie pe www.stagiipebune.ro, pana pe 13 mai. Înscrierea unei companii asigură înregistrarea unui număr nelimitat de stagii, prezentarea pe site a companiei şi mediatizarea tuturor stagiilor înscrise prin intermediul newsletter-ului InfoStagii.


Programul „Stagii pe Bune” se bucură de susţinerea companiei BitDefender şi este realizat cu sprijinul partenerilor Adobe, Ubisoft, 4psa, Intel, Total Soft, Teamnet, East Vision Systems, Ixia şi VMware.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite