Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Proiecte BIS 2006-2008 destinate pietei bancare

04 Aprilie 2006



  • BIS – Partener SWIFT
  • Proiecte BIS 2006 +
  • Portofoliul de produse
  • Demonstratie produse


    In data de 16 februarie 2006, la Athenee Palace Hilton, s-a desfasurat seminarul “Proiecte BIS 2006-2008 destinate pietei bancare”, organizat de Business Information Systems-BIS srl, specializata in servicii informatice pentru sectorul financiar si bancar.


    Scopul acestui seminar a fost de a prezenta participantilor proiectele prin care BIS intentioneaza sa se implice in perioada urmatoare in imbunatatirea performantelor bancilor comerciale, in contextul aplicarii recomandarilor Basel II si a transformarilor impuse de organismele de standardizare si reglementare internationale si locale din sectorul financiar si bancar.
    Seminarul a prilejuit o demonstratie a suitei ultimelor produse BIS destinate gestiunii in timp real a transferurilor de fonduri, gestiunii lichiditatilor, operatiunilor de reconciliere, si de gestiune a proceselor si resurselor asociate din sectorul financiar si bancar. Un capitol special si asteptat al seminarului l-a constituit implicarea BIS in migrarea la SWIFTNet Phase 2, proces care este in prezent in etapa de pregatire si are programata fereastra de migrare pentru sistemul bancar din Romania la 31.10.2007.
    Prin tematica sa, seminarul BIS a captat atentia in primul rand specialistilor din departamentele de back-office, informatica si din zona afacerilor cu clienti corporatisti ale bancilor comerciale.


    BIS – Partener SWIFT


    Compania BIS are un profil unic de operare – ISV pentru sisteme de plati in timp real si managementul proceselor si resurselor, precum si prestator de servicii, de nisa cu inalta valoare adaugata. BIS este o societate comerciala romaneasca intensiv consumatoare de tehnologie si servicii externe (SWIFT, IBM, Microsoft, ORACLE etc). BIS este de 3 ani singurul SSP (SWIFT Service Provider) certificat si SRV (SWIFT Registered Vendor) din regiune (pe o raza de 2 000 km in jurul Romaniei), suportand costuri semnificative (la nivel european) cu infrastructura (servere, conexiune la SWIFT, mentenanta la SWIFT, acces la facilitatea de test a SWIFT), cu instruirea si certificarea personalului. Business Information Systems – BIS srl a fost (re)acreditat pentru 2006 cu statutul de SWIFT Service Partner, pentru a furniza servicii de implementare, integrare si up-grade pentru SWIFTAlliance Access, SWIFTAlliance Entry, SWIFTAlliance Gateway, SWIFTAlliance WebStation, SWIFTNet Connectivity si SWIFTNet for EUCLID.


    Perspective BIS - Criza “preturilor prohibitive” la servicii profesionale


    Seminarul a fost deschis de catre Sorin Guiman, director general BIS, cu o prezentare a evolutiei economice a companiei. Lucru pe deplin justificat atat prin necesitatea mentinerii unui climat de incredere si transparenta obligatoriu pentru un furnizor important al unui sector cu procese critice cum este sectorul bancar cat si datorita insasi cartii de vizita impresionante cu care poate sa vina astazi firma BIS, la 7 ani de la infiintare, in fata selectei sale clientele.
    Indicatorii BIS 7 ani ne releva o situatie de invidiat si cu adevarat demna de afisat, mai ales la capitolele active circulante si capital propriu, care demonstreaza soliditatea financiara si politica de investitii profesionale ale firmei.
    Asa cum a relevat Sorin Guiman, BIS opereaza intr-o singura industrie, anume sectorul financiar-bancar, care obliga la un nivel al calitatii serviciilor deosebit de ridicat si intensiv, fapt care inevitabil presupune si costuri speciale. “Pentru echilibrarea costurilor serviciilor profesionale, BIS are in vedere marirea volumului acestui tip de lucrari, pentru care scop compania va continua eforturile de patrundere pe pietele externe, un exemplu fiind experienta BIS din Republica Moldova. O alternativa la iesirea din “criza preturilor pentru serviciile profesionale, percepute in piata ca fiind prohibitive” poate fi pentru BIS si focalizarea activitatii companiei catre asigurarea strict de solutii informatice si limitarea activitatii de prestare de servicii profesionale”, a mai spus Sorin Guiman. Consultarea cu principalii consumatori de astfel de servicii, pe care conducerea BIS a realizat-o in cadrul prilejuit de acest seminar, a dovedit ca exista acea conduita asteptata, de deschidere la dialog si flexibilitate din partea ofertantului BIS. Rezolvarea se va gasi in mare masura in raspunsurile date de participanti la chestionarul pus la dispozitie de organizator.


    Proiecte BIS 2006 +


    Deosebit de consistenta in agenda seminarului si foarte asteptata de audienta, a fost partea de prezentari ale proiectelor BIS pentru 2006 si pe mai departe, portofoliul de produse BIS si demonstratii ale acestor produse. Toate prezentarile au fost deosebit de bine sustinute tehnic de specialisti din cadrul companiei, printre care mentionam: Sorina Bera, responsabila cu faza 2 de migrare la SWIFTNet, Ion Stirbat, director comercial, Grigore Cioroboiu, director tehnic, Razvan Stanescu, director calitate s.a. Redam in continuare o lista a principalelor proiecte si a produselor BIS.


    A. Sisteme de plati
    Noi produse software:
    1.ReconS
    2.Debit Direct Interbancar
    3.Anti Money Loundering
    4.Rutare informatii de piata: Reuters, Bloomberg
    5.e-business pentru optimizarea proceselor financiare ale corporatiilor in raport cu banca



    Parerea ta conteaza:

    (0/5, 0 voturi)

    Lasa un comentariu



    trimite