Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Mobile >> Stiri si comunicate

Intel a prezentat portofoliul de produse dedicat mobilitatii

25 Februarie 2014



Președintele Intel Corporation, Renee James, a prezentat portofoliul în creștere de tehnologii de comunicare și computing al companiei, dedicat unei game variate de produse, de la cele mai mici la rețele mobile complexe. Portofoliul de produse este dedicat actualului ecosistem de device-uri mobile și modelării următoarei etape a computingului, Internet of Things (IoT).


În cadrul conferinței de presă Intel, James a prezentat două procesoare Intel Atom, o platformă de comunicare LTE și a anunțat un parteneriat pe mai mulți ani cu Lenovo, ASUS și Foxconn pentru a extinde disponibilitatea dispozitivelor mobile bazate pe tehnologiile Intel.
În contextul dispozitivelor mobile și conectate din IoT, ea a vorbit despre modul in care Intel reconstruiește infrastructura de rețea pentru a reduce costurile și pentru a-i ajuta pe furnizorii de servicii să ofere clienților experiențe îmbunătățite și noi servicii prin extragerea de informații importante din volumele mari de date.


„Creșterea ecosistemului mobil depinde de rezolvarea unor situații dificile – explorarea potențialului datelor în timp ce miliarde de dispozitive sunt conectate în siguranță cu tehnologii înalte de computing și comunicare. Astăzi prezentăm produse de top, precum și platforme de computing. Drept urmare, Intel este bine poziționat pentru a modela viitorul computingului mobil și al Internet of Things”, a declarat James.




Intel a lansat procesorul Intel Atom Z3480 (“Merrifield”), de 2,13GHz, care îmbină performanța crescută cu autonomie mai mare pentru smartphone-urile și tabletele cu Android. Intel estimează că în al doilea trimestru al anului vor fi lansate multe dispozitive bazate pe Merrifield de mai mulți producători.


Intel a detaliat viitoarea generație a procesoarelor Intel Atom pe 64 de biți, cu nume de cod “Moorefield”, pentru dispozitive ce vor fi disponibile în a doua jumătate a anului. Construite pe fundația Merrifield, Moorefield adaugă două noi nuclee bazate pe arhitectura Intel (IA) până la 2,3GHz de performanță de computing, un procesor grafic îmbunătățit și suport pentru memorie mai rapidă. Moorefield este optimizat pentru platforma LTE din 2014, Intel XMM 7260, prezentată de companie.
Intel XMM 7260 oferă capabilități LTE avansate, inclusiv „carrier aggregation”, (tehnică pentru extinderea lăţimii de bandă și suport pentru TDD LTE și TD-SCDMA, care extinde piața țintă.


La Mobile World Congress, Intel prezintă ratele simultane ale 7260 de 300Mbps downlink și 50Mbps uplink cu ajutorul ”carrier aggregation”. 7260 construiește pe platforma Intel XMM 7160, lansată în 2013.
Rulând în prezent pe 70% dintre rețelele LTE din lume, 7160 se extinde pentru a se conecta către o gamă largă de produse, de la smartphone-uri, la tablete, dispozitive 2 în 1, Ultrabook-uri și multe altele. Printre producătorii care au în ofertă sau care doresc să lanseze dispozitive cu platforma LTE a Intel se numără Acer, ASUS, Dell, Lenovo și Samsung.


Remarcând creșterea ofertelor tabletelor și smartphone-urilor cu procesoare Intel Atom și care sunt conectate la platformele de comunicare Intel, James a anunțat trei noi acorduri care sunt extinse pe o perioadă de mai mulți ani, semnate cu mari producători de dispozitive mobile care includ tehnologie Intel.
Intel și Lenovo au anunțat că plănuiesc lansarea unor noi dispozitive în cursul acestui an. Ambele companii se vor concentra pe oferirea unor experiențe unice pe o gamă largă de smartphone-uri și tablete, care vor oferi o mai mare performanță. Lenovo declarat că intenționează să încorporeze conectivitatea Intel LTE în unele Ultrabook-uri și design-uri multimode.


De asemenea, ASUS a anunțat că va lansa un întreg portofoliu de smartphone-uri și tablete cu Intel în acest an. Compania a anunțat recent linia de smartphone-uri ZenFone și PadFone mini, ambele cu procesoare și platforme de comunicare Intel.
Dell și Intel extind colaborarea cu o gamă de tablete inovatoare, prin lansarea gamei Dell Venue în toamna acestui an. Produsele cu Intel de la Dell vor rula pe Android și Windows.
Foxconn și Intel colaborează pentru a lansa tablete cu Intel Inside, care vor rula pe Android. Intel va oferi procesoare Intel Atom și platforme de comunicare pentru o gamă largă de produse Foxconn, începând cu tablete, în acest an.


Explozia dispozitivelor mobile și creșterea rapidă a Internet of Things face ca transformarea infrastructurii de rețea să aibă de-a face cu creșterea cererii pentru mai multă conectivitate și date în timp real.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite