Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Diverse >> Stiri si comunicate

Parteneriat Ericsson și Philips: broadband mobil cu ajutorul corpurilor inteligente de iluminat stradal

25 Februarie 2014Ericsson și Philips vor combina beneficiile legate de conectivitate și tehnologia LED într-un model unic de corpuri de iluminat stradal. Acesta permite autorităților orașelor să ofere spațiu operatorilor telecom în interiorul corpurilor de iluminat pentru infrastructuri de broadband mobil, astfel încât aceștia să-și poată îmbunătăți acoperirea pentru traficul de date.


Având în vedere că numărul locuitorilor din orașe crește cu 7.500 de persoane pe oră, iar traficul de date mobile va crește de 10 ori până în 2019, există o nevoie tot mai mare pentru conexiuni de broadband mobil de calitate în orașe. În mod egal, nevoia pentru o infrastructură solidă și servicii publice de calitate continuă să crească, punând tot mai multă presiune pe resursele energetice ale orașelor. Sistemele de iluminat sunt responsabile pentru 19% din consumul global de electricitate, iar costurile legate de iluminatul stradal constituie până la 50% din factura la electricitate a unui oraș.
Pentru a beneficia de acoperire și o capacitate optimă a rețelelor, operatorii mobili trebuie să-și îmbunătățească și să-și crească numărul de celulele radio amplasate în zonele cu densitate mare a populației. Copurile inteligente de iluminat stradal „Zero Footprint Site” au fost construite pentru a încorpora produsele de tip small-cell de ultimă generație și pentru a oferi operatorilor posibilități noi de a duce implementarea infrastructurilor de broadband mobil mai departe de zonele de montaj obișnuite – un element important pentru evoluția rețelelor eterogene.


The Climate Group și Philips au desfășurat o serie de teste dedicate tehnologiei LED în 12 mari orașe din lume și au descoperit că LED-urile pot genera economii de 50-70% la energia electrică. Testele au arătat că cetățenii preferă iluminatul stradal cu LED, deoarece le oferă un grad mai mare de siguranță și vizibilitate datorită luminii albe a LED-urilor.


„Modul nostru de trai este într-o continuă schimbare și necesită o performanță superioară a rețelelor și a serviciilor. Până în 2019, preconizăm că vor exista 9,3 miliarde de abonamente la serviciile de telefonie mobilă și 8 miliarde de abonamente pentru broadband mobil. De asemenea, majoritatea populației va locui în orașe, astfel încât soluția pentru iluminat stradal inteligent va ajuta orașele și consumatorii să se adapteze mai ușor vieții într-o Societate Permanent Conectată”, a declarat Hans Vestberg, President and CEO, Ericsson.Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite