Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Securitate >> Stiri si comunicate

Kaspersky Lab a lansat o platforma anti-frauda pentru securizarea tranzactiilor online

26 Februarie 2014Kaspersky Lab a lansat noua platforma anti-frauda in cadrul Mobile World Congress 2014 la Barcelona. Creata pentru a proteja platile electronice efectuate pe computere sau dispozitive mobile, solutia se adreseaza organizatiilor financiare si companiilor din sectorul e-commerce.


Potrivit unui studiu realizat de catre B2B International si Kaspersky Lab, 98% din utilizatori folosesc servicii de online banking sau fac cumparaturi online, iar 38% dintre ei efectueaza acest tip de operatiuni cu ajutorul dispozitivelor mobile. Raspandirea pe scara larga a platilor electronice a transformat furtul banilor tranzactionati electronic intr-o afacere profitabila pentru infractori. Acelasi studiu a relevat ca, in anul precedent, 62% din utilizatori au avut de-a face cu amenintari cibernetice care le vizau conturile.
Tehnicile actuale (parole temporare, confirmari prin SMS, token-uri, generatoare de parole unice) utilizate de catre banci si sistemele de e-payment pentru a-si proteja clientii devin rapid depasite.


„Platforma Kaspersky Fraud Prevent se remarca prin faptul ca ofera protectie completa pentru tranzactii, nu numai in ceea ce priveste sistemul bancii, dar si in ceea ce priveste dispozitivul clientului. Platforma include si servicii bazate pe experienta noastra extinsa in domeniul securitatii cibernetice. Aceasta combinatie va ajuta companiile din domeniul financiar sa isi securizeze banii si, mai important, reputatiile”, a comentat Nikolay Grebennikov, Chief Technology Officer in cadrul Kaspersky Lab.


Aplicatiile client ale Kaspersky Fraud Prevention functioneaza pe computere care ruleaza Microsoft Windows si Apple OS X, dar si pe dispozitivele mobile cu Google Android sau Apple iOS. Aceste aplicatii, reunite sub numele generic Kaspersky Fraud Prevention for Endpoints, sunt create pentru a proteja dispozitivele utilizatorilor de amenintarile cibernetice care au ca tinta anumite sisteme de operare specifice.


Daca o organizatie intentioneaza sa dezvolte propria aplicatie sau vrea sa creasca nivelul de securitate al unei aplicatii existente, poate utiliza instrumentele Kaspersky Fraud Prevention SDK, bazate pe solutiile de inalta tehnologie ale Kaspersky Lab. Acest set de instrumente include toate componentele necesare unei protectii eficiente pentru plati electronice realizate de pe un dispozitiv mobil.


Componenta pentru server a platformei Kaspersky Clientless Engine opereaza in cadrul infrastructurii IT a companiei si poate detecta si preveni tranzactiile frauduloase, chiar daca dispozitivul utilizatorului nu are nicio solutie de securitate instalata. Pentru a evalua legitimitatea unei operatiuni, platforma verifica in timp real informatiile despre plata si despre dispozitivul de pe care aceasta a originat, detectand orice activitate suspicioasa si tentativele de atacuri cibernetice. In momentul primirii mesajului legat de activitatea cu caracter malware, un angajat al companiei poate reactiona rapid pentru a preveni orice furt.Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite