Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Altele >> Stiri si comunicate

Hackathon-ul Innovation Labs din Bucuresti si-a desemnat castigatorii

04 Martie 2014



Pe 1 si 2 martie, Universitatea Politehnica Bucuresti a gazduit hackathon-ul Innovation Labs 2.0 care a marcat debutul programului de pre-accelerare organizat de TechLounge cu sprijinul Orange si Microsoft.


Primavara a inceput cu vesti bune pentru cele 16 echipe care au fost selectionate in urma evenimentului si vor beneficia pe parcursul urmatoarelor 3 luni de mentorat si sustinere pentru dezvoltarea propriilor afaceri:

1.TrafficVoice, aplicatie care ofera acces in timp real la informatiile schimbate de soferii profesionistiprin intermediul Radio CB, un sistem de comunicatii radio pe distante scurte
2.Candy Crushers, aplicatie pe Android care ajuta oamenii sa-si gestioneze tratamentul medicamentos
3.Coffee Coders, aplicatie web si mobila pentru facilitarea tranzactiilor imobiliare
4.CookBuddy, aplicatie mobila care te ajuta sa gatesti prin interactiune vocala
5.eHonk, aplicatie care te atentioneaza daca ai parcat gresit
6.GetITDone, aplicatie pentru tableta Surface a Microsoft, pentru muzicieni si oameni pasionati de muzica
7.MooseBlasters, aplicatie mobila care masoara nivelul alcoolemiei din organism
8.Nivalis, aplicatie care ajuta la identificarea comportamentului de consum prin intermediul unor tipare de cumpărare și activitatii in locatie
9.Openmind, platforma de retail analytics
10.TeamFeature, aplicatie integrabila in website-uri, utilizata pentru programari
11.Thot, aplicatie sociala prin intermediul careia oamenii care calatoresc isi anunta disponibilitatea de a transporta pachete dintr-un oras in altul
12.UpRise, aplicatie care asigura interactiunea sociala pentru respectarea unui angajament
13.WebSeers, aplicatie care se foloseste de social media si jocurile video pentru a determina tendințele
14.JS Rescue, echipa care realizeaza un sistem de raportare erori pentru erorile din Javascript
15.Cageware, platforma care ajuta fermierii sa-si vanda productia de grau cumparatorului dorit, la pretul dorit
16.Cakebreak, aplicatie de partajare foto care iti permite sa alegi fotografiile potrivite si prietenii cu care vrei sa le partajezi, direct de pe smartphone



Sambata, 1 martie, peste 150 de tineri pasionati de antreprenoriat au venit la Biblioteca Centrala din cadrul Universitatii Politehnica Bucuresti pentru a pune bazele propriilor startup-uri. Evenimentul a inceput cu o sesiune de pitching in cadrul careia participantii, organizati pe echipe sau individual, au avut la dispozitie un minut pentru a-si prezenta ideile de afaceri in fata audientei. 50 de idei au concurat pentru obtinerea voturilor din partea audientei si a sustinerii juriului.


Cele mai bune 30 de proiecte au fost selectate pentru a fi dezvoltate mai departe in cadrul hackathon-ului. Au urmat 24 de ore intense in care echipele au lucrat alaturi de profesionisti, lideri din industrie si absolventi ai editiei anterioare a programului pentru a dezvolta prototipuri si concepte valide de business.


Ziua de duminica a inceput cu o sesiune demo pentru aplicatiile dezvoltate de-a lungul hackathon-ului si a continuat cu prezentarea ideilor de afaceri in fata juriului din care au facut parte Todi Pruteanu (Business Strategy Manager Microsoft Romania), Julien Ducarroz (Chief Commercial Officer Orange), Crina Tenovici (Head of Data and B2B Communication Orange), Raluca Georgescu (Co-Organizer E-Commerce Awards Gala GPeC), Teodor Ceausu (Country Manager IXIA Romania), Andrei Pitis (angel investor si profesor asociat in cadrul Universitatii Politehnica Bucuresti), Razvan Rughinis (Profesor Universitatea Politehnica Bucuresti), Ioana Petrescu (Profesor Asociat University of Maryland), Cristi Badea (Co-Fondator Mavenhut) si Lucian Gramescu (Operations Manager Junior Achievement Romania).


Fiecare echipa a avut la dispozitie 3 minute pentru a convinge juriul, iar tinerii au impresionat prin calitatea discursului, reflectand eforturile depuse de-a lungul celor doua zile ale hackathon-ului. Juriul a avut misiunea deloc usoara de a alege cele 16 echipe finaliste care vor intra in programul de pre-accelerare Innovation Labs 2.0.


Innovation Labs 2.0 a demarat deja o sesiune de orientare in cadrul careia cele 16 echipe finaliste vor afla mai multe despre structura programului si etapele pe care le vor parcurge in cadrul acestuia. Urmeaza trei luni in care tinerii vor participa la discutii deschise cu experti din diferite domenii si vor beneficia de sesiuni de mentorat care ii vor ajuta sa isi dezvolte in continuare produsele si sa depaseasca problemele pe care le intalnesc in cale.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite