Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

IBM finalizează achiziţia Cloudant

11 Martie 2014



IBM a anunţat ca a finalizat achiziţia Cloudant Inc., furnizor de baze de date ca serviciu (DBaaS) care oferă dezvoltatorilor posibilitatea de a crea aplicaţii mobile şi web de ultimă generaţie.Prin această achiziţie, IBMextinde oportunităţile Big Data & Analytics, Cloud Computing şi Mobile, ajutând clienţii să profite de aceste domenii importante de creştere pentru companiile lor. Clienţi dintr-o varietate de industrii, precum gaming, servicii financiare, producători de telefoane mobile, retail sau domeniul medical utilizează tehnologiile Cloudant.
Prin achiziţia Cloudant, IBM susţine noua generaţie de aplicaţii web şi mobile construite în cloud”, a declarat Sean Poulley, Vice President, Databases & Data Warehousing, IBM. „Sprijinind ofertele IBM Big Data & Analytics, Cloud Computing şi Mobile, serviciul de baze de date cloud va oferi noi niveluri de simplitate şi scalabilitate dezvoltatorilor”. Cloudant se alătură noului Information and Analytics Group, o unitate de business din cadrul IBM Software & Systems Group condus de Bob Picciano, Senior Vice President.
Cloudant, un participant activ la comunitatea de baze de date open source Apache Couch DB, furnizează disponibiltate sporită, scalabilitate flexibilă şi sincronizare inovativă a dispozitivelor mobile. Serviciul de date JSON – având la bază tehnologie cloud – permite dezvoltatorilor de aplicaţii web şi mobile să stocheze şi să acceseze rapid şi uşor explozia de date mobile, utilizând o interfaţă de programare a aplicaţiilor (API) care este mult mai simplu de utilizat decât alternativele existente. Dezvoltatorii au adoptat în număr tot mai mare baze de date NoSQL datorită flexibilităţii, JSON devenind tehnologia predominantă în cadrul bazelor de date NoSQL.
Decizia de a ne alătura IBM marchează o schimbare importantă în procesul de dezvoltare software”, a declarat Derek Schoettle, CEO Cloudant. „O nouă generaţie de dezvoltatori programează pe cadre de lucru web şi în cloud. Când am lansat Cloudant în 2010, am ştiut că acest nou val de inovaţie va fi un segment important pentru serviciul nostru. În 2014, observăm o tranziţie a dezvoltării web către enterprise. Nu am fi putut găsi un parteneriat mai bun ca IBM.”
Cloudant completează portofoliul IBM Big Data & Analytics, depăşind graniţa managementului tradiţional al datelor, prin furnizarea unei baze de date-ca-serviciu care permite clienţilor să acceleze şi să simplifice dezvoltarea aplicaţiilor mobile şi web captivante şi scalabile. De asemenea, Cloudant este parte integrantă a soluţiilor IBM MobileFirst. Acesta permite dezvoltatorilor care utilizează Worklight, software-ul de dezvoltare de aplicaţii al IBM, să creeze aplicaţii flexibile, scalabile şi sigure care includ o varietate de date structurate şi nestructurate.
De asemenea, Cloudant este parte integrantă a soluţiilor IBM MobileFirst. Acesta permite dezvoltatorilor care utilizează Worklight, software-ul de dezvoltare de aplicaţii al IBM, să creeze aplicaţii flexibile, scalabile şi sigure care includ o varietate de date structurate şi nestructurate.
Tehnologia Cloudant va consolida soluţiile de cloud ale IBM prin furnizarea de instrumente şi resurse pentru dezvoltatori cu scopul de a-i ajuta să construiască, să testeze şi să implementeze aplicaţii cloud pe o varietate de nivele de hosting. Cloudant utilizează platforma IBM SoftLayer, serviciile urmând a fi disponibile pe BlueMix, noua platforma-ca-serviciu (PaaS) a IBM care combină software-ul IBM, terţe aplicaţii şi tehnologii open pentru a permite dezvoltatorilor să creeze aplicaţii în cloud.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite