Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Radu Georgescu reuşeşte încă o vânzare: Axigen Messaging este preluată de 4 antreprenori români

11 Martie 2014



GECAD Group a anunțat vânzarea Axigen Messaging către un grup format din patru antreprenori români cu investiții în industria IT locală. Valoarea tranzacției este confidențială.
Dezvoltarea Axigen a început în 2004, cu obiectivul de a furniza o tehnologie de top în domeniul comunicării prin email, atât în România cât și global. În cei 10 ani de existență, activitatea s-a extins la nivel internațional și tehnologia Axigen a ajuns să fie adoptată de către furnizori de servicii Internet, operatori telecom, instituții guvernamentale și companii de pe tot cuprinsul globului.
Antreprenorii care au achiziționat Axigen au investit în mai multe companii tehnologice, printre care Modulo Consulting, un integrator de soluții profesionale IT, personalizate și complete.“Axigen este un produs de comunicare adresat atât furnizorilor de servicii de internet cât și organizațiilor ce vor să își eficientizeze fluxul de com unicare și colaborare internă, ce are un potențial mare și pe care îl vom dezvolta în continuare. Suntem încântați să preluam aceast produs și oamenii care au ajutat la dezvoltarea lui”, a declarat Bogdan Moldovan, unul dintre cei patru antreprenori.
Decizia de a ieși din acționariatul Axigen Messaging a fost determinată de dorința de a include compania într-un grup de integratori IT care să îi permită un acces mai facil la clienți și proiecte complexe.“Pentru că GECAD se concentrează acum pe companii Internet și eCommerce, decizia de a vinde Axigen Messaging a fost oarecum firească. Sunt mulțumit că Axigen se va dezvolta în mâinile unor antreprenori români tineri, care au experiență vastă în proiecte de integrare a soluțiilor IT la nivel global. Mă aștept ca Axigen să crească exponențial de acum înainte, primind un impuls puternic din partea noilor acționari, atât în activitatea de vânzări și marketing, cât și în cea de dezvoltare a unor noi tehnologii și servicii”, explică Radu Georgescu, Founding Partner al GECAD Group. În 2003, Radu Georgescu a vândut tehnologia de securitate ‘RAV Antivirus’ către Microsoft; în 2010 Naspers a achiziționat integratorul de plăți online GECAD ePayment, acum PayU România, iar în 2013, vânzarea Avangate către Francisco Partners a marcat al treilea exit internațional de succes pentru Radu Georgescu și GECAD Group în ultimii 10 ani.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite