Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Cloud Computing >> Data Center >> Stiri si comunicate

Euro Strada intră în business-ul IT cu un Data Center realizat de IBM

13 Martie 2014



Compania Euro Strada, specializată în proiecte de dezvoltare de infrastructură rurală şi urbană din România, îşi extinde aria de activitate cu o nouă linie de business în domeniul IT, având ca bază primul High Density Data Center din Braşov. Centrul de date a fost realizat de catre specialistii IBM Romania, care, pentru a surmonta limitarile impuse de spatiu, precum si costurile aferente dezvoltării unui centru de date tradiţional, au utilizat o soluţie de proiectare şi implementare bazată pe o arhitectură modulară, scalabilă, Scalable Modular Data Center (SMDC), care a permis reducerea costurilor de implementare cu 20% şi a celor operaţionale cu 40%, precum şi un indice de eficienţă energetică PUE (Power Usage Efectiveness) estimat de 1,5.



IBM a proiectat şi implementat o soluţie bazată pe constrângerile de spaţiu şi putere identificate la locaţia companiei Euro Strada. Utilizând expertiza avansată şi instrumentele de proiectare, am dezvoltat o soluţie bazată pe cele mai noi tehnologii pentru centrele de date pentru a ajuta clientul să implementeze rapid soluţiile IT şi de comunicaţii, asigurând o flexibilitate sporită, o reducere a costurilor operaţionale, a compexităţii şi a riscurilor”, a declarat Valeriu Nistor, Country Director, IBM România.
Arhitectura SMDC dezvoltată de IBM integrează soluţii eficiente din punct de vedere energetic pentru alimentare şi distribuţie electrică, răcire adaptivă, rack-uri, management al infrastructurii, servicii de monitorizare a mediului şi a securităţii de la cei mai importanţi producători de infrastructură pentru centre de date (APC, Cisco etc.).
Suntem încrezători în continuarea colaborării noastre cu IBM, nu numai în ceea ce priveşte o viitoare creştere a capacităţii infrastructurii centrului de date, ci şi pentru implementarea de noi soluţii şi servicii IT inovative (Big Data, Analytics) pentru a adresa noua industrie emergentă a stocării şi prelucrării de informaţii şi date“, a declarat Florin Tibre, Chief Information Officer Euro Strada şi Managing Director Erste Telecom. Tibre a mai precizat că Data Center-ul din Brasov va începe să găzduiască clienţi începând din luna aprilie a acestui an, suprafaţa efectivă destinată business-ului de hosting fiind de aproximativ 100 mp.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite