Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Networking >> Stiri si comunicate

Reichle&De-Massari revine pe creştere

20 Martie 2014



În urma implementării unei strategii riguroase, furnizorul de echipamente pasive de rețea Reichle&De-Massari AG revine pe creștere, anunțând o cifră de afaceri cu 7,4% (EBIT) mai mare față de anul anterior. Creșterea globală a fost susținută de majoritatea regiunilor, Asia și Orientul Mijlociu fiind fost capabile să furnizeze o creștere de două cifre și reprezintă acum mai mult de un sfert din cifra totală de afaceri, în timp ce Elveția, cu o cotă de piață de 30%, rămâne principala piață.



R&M a înregistrat o evoluţie pozitivă şi în România, unde afacerile au crescut semnificativ după doi ani dificili, înregistrându-se o cifră de afaceri cu aproape 50% mai mare față de anul anterior. Creșterea a fost echilibrată pe ambele segmente strategice: infrastructuri și centre de date pe de o parte, aplicații Fiber-to-the-Home (FTTH) pe de altă parte, echilibrul menţinându-se și în raportul soluțiilor de fibră optică versus cele pe cupru. Deschiderea fabricii de fibră optică la Sofia și consolidarea nodului logistic regional în Bulgaria au avantajt afacerile R&M din România prin reducerea timpului de livrare din stoc până la o zi lucrătoare și răspunsul prompt pe proiecte specifice. „În 2013, ne-am consolidat prezența pe câteva verticale care sunt în dezvoltare. Soluțiile R&M au fost adoptate cu succes în special în zona construcțiilor industriale. Avem de partea noastră un raport excelent preț-performanță, principalul impediment in finalizarea proiectelor îl reprezintă amânarea imprevizibilă a implementării sau a finanțării“, a declarat Cristina Deac, R&M România.
Impulsul de creștere din cea de-a doua jumătate a anului 2013 a consolidat cifra de afaceri la un nivel de 197,3 milioane franci elvețieni (+ 7,4% față de 2012), iar profitul operațional a ajuns la 5 milioane franci elvețieni, revenind în zona pozitivă. Investițiile din ultimii ani, direcționate în organizarea vânzărilor și concentrarea pe tehnologiile de fibră optică în cele două segmente strategice - centrele de date și aplicațiile Fiber-to-the-Home (FTTH) -, au contribuit la aceste rezultate.
În 2013 s-au făcut investiții în dezvoltarea unor noi produse pentru toate domeniile de activitate, fiind adăugate în portofoliu soluții inovatoare destinate centrelor de date (cum este, de exemplu, sistemul de Managementul Automat al Infrastructurii R&MinteliPhy). Compania a făcut pași importanți pentru îmbunătățirea eficienței, într-o perioadă scurtă de timp, cea mai mare parte a producției de fibră optică a fost trasferată în Bulgaria, respectându-se standardele elvețiene de calitate. Totodată, la începutul anului a fost lansat un program cuprinzător de management al eficienței, care a permis conversia cu succes a unei părți din producție după principiile Kaizen.
2014 va însemna o etapă importantă pentru R&M, care va sărbători anul acesta 50 de ani de activitate. Compania are în prezent mai mult de 750 de angajați în peste 30 de țări, în România fiind prezentă la nivel de birou de reprezentanță.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite