Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Securitate >> Stiri si comunicate

ESET lansează noi soluţii de protecţie a sistemelor de operare Apple

21 Martie 2014



ESET a anunţat lansarea noilor soluţii ESET Cyber Security Pro şi ESET Cyber Security. Ambele produse livrează nivele suplimentare de protecţie faţă de caracteristicile de securitate înglobate de către sistemele de operare Apple.
Printre noile funcţionalităţi cheie se numără un nou modul Anti-Phishing, care extinde protecţia oferită în faţa atacurilor phishing de tip trans-platformă, şi un modul ESET Social Media Scaner, care protejează utilizatorii pe Facebook şi Twitter. ESET Cyber Security şi ESET Cyber Security Pro sunt pe deplin compatibile cu cel mai recent sistem de operare Apple, OS X Mavericks (10.9).
"Fiind rapide, eficiente şi fiabile, noile soluţii de securitate pentru platforma Mac au cerinţe reduse de sistem şi oferă uşurinţă în instalare şi utilizare, adică exact ceea ce utilizatorii de Mac aşteaptă de la noi", a declarat Ignacio Sbampato, ESET Chief Sales and Marketing Officer. "Suntem încântaţi să includem tehnologia antiphishing cu performanţă dovedită, regăsită în produsele ESET pentru Windows şi platforme mobile, pentru a proteja utilizatorii împotriva atacurilor de acest tip. În plus, oferim un instrument de scanare a conţinutului accesat pe mediile de socializare online, cu multe caracteristici care oferă utilizatorilor o protecţie completă a conturilor lor atunci când utilizează Twitter şi Facebook".
ESET Cyber Security Pro şi ESET Cyber Security protejează mai eficient utilizatorii de Mac şi dispozitivele lor împotriva furtului de identitate sau de date, prin integrarea modulului avansat Anti-Phishing. Atacurile de tip phishing sunt independente faţă de sistemul de operare iar ESET protejează împotriva lor folosind aceeaşi bază de date de site-uri phishing folosită pentru produsele sale dedicate Windows şi platformelor mobile.
Produsele ESET pentru Mac detecteză atacurile cibernetice şi încercările de subtilizare a informaţiilor confidenţiale şi a credenţialelor de către site-uri frauduloase, deghizate în unele legitime. În decursul anului 2013, ESET a blocat în medie, datorită modulului Anti-Phishing, tentativele de phishing îndreptate asupra a 45.000 utilizatori, contribuind la prevenirea pierderii potenţiale a datelor cu caracter personal stocate în conturi online sau pe dispozitivele deţinute de aceştia. În plus, modulul a fost distins tot în 2013 cu distincţia "Gold Award" de către organizaţia indepentă de testare AV-Comparatives, pentru că a reuşit blocarea a 99% din site-urile care găzduiau tentative de phishing.
Tot în această perioadă, ESET a lansat o versiune avansată a ESET Social Media Scanner, care protejează utilizatorii şi contactele lor sociale în faţa conţinutului malware, atunci când este accesat conţinut de pe Facebook şi Twitter, oferind şi posibilitatea de scanarea automată a acestor conturi, la cerere. În afară de protejarea împotriva conţinutului şi aplicaţiilor potenţial nedorite ce încearcă să se instaleze pe dispozitivul utilizatorului, ESET Social Media Scanner ajută, de asemenea, la gestiona setărilor de confidenţialitate ale utilizatorului, sugerând cum acestea pot fi îmbunătăţite. Aceasta este o caracteristică binevenită în lumina concluziilor desprinse dintr-un recent sondaj condus de către Harris Interactive, ce arată că mai mult de jumătate din utilizatorii de reţele sociale din SUA nu sunt familiarizati cu politicile de confidenţialitate de pe conturile pe care le deţin.
Dezvoltarea ameninţărilor şi codurilor malware care au drept ţintă platform Mac poate fi studiată în detaliu în micro-siteul dedicat, ESET Straight Facts about Mac Malware. Numărul tot mai mare de utilizatori de Mac are drept consecinţă directă faptul că infractorii cibernetici vizează din ce în ce mai des această platformă , tendinţă confirmată de asemenea de către AV-Comparatives, o organizaţie independentă de testare a software-ului de securitate. Când vine vorba de soluţiile de abordare a acestei problemei, comentatorii au evaluat ESET Cyber Security Pro drept o "excelentă soluţie anti-malware pentru Mac OS X."
"Proiectate pentru Mac, produsele ESET Cyber Security vă permit să vă bucuraţi de o interfaţă intuitivă şi familiară şi de puterea deplină a Mac-ul oferind o scanare fluentă şi rapidă în condiţiile unui consum minim de resurse, ce nu interfereză cu performanţa dispozitivului", declară Mario Turner , Product Manager pentru Cyber Security.
Noile ESET Cyber Security Pro şi ESET Cyber Security includ o serie de funcţionalităţi îmbunătăţite şi setări adaptate pentru a oferi o experienţă de utilizare tipică pentru Mac - la care se adaugă un aspect foarte familiar pentru utilizatorii de Mac şi un set de cerinţe foarte reduse de sistem. Mai mult decât atât, soluţiile previn răspândirea conţinutului malware pe alte calculatoare, eliminând de asemenea ameninţările destinate Windows şi Linux aflate în tranzit, ce ar putea afecta sistemele bazate pe Windows cu care interferează sau comunică un utilizator Mac.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite