Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Educatie >> Stiri si comunicate

350 de studenţi încep un curs intensiv de Business Analytics în cadrul ASE

24 Martie 2014



350 de studenţi din cadrul Academiei de Studii Economice au început pe 24 martie a.c. un curs de Business Analytics derulat în parteneriat cu SAS Romania. Cursul are un modul teoretic (3 ședinţe) pentru introducerea în domeniu și familiarizarea cu termenii și tendinţele din domeniu și unul practic (19 ședinţe) care pune accent pe utilizarea instrumentelor de Business Analytics, atât ale SAS cât și ale altor furnizori prezenţi pe piaţa locală. Ședinţele practice se vor desfășura în cadrul laboratoarelor Facultăţii de Cibernetică și Informatică Economică, unde, în urma parteneriatului academic dintre ASE și SAS România, studenţii au la dispoziţie licenţe gratuite și documentaţie.

Tendintele actuale din industrie: Big Data, mobilitate, Social Media au o aplicabilitate tot mai largă, de la telecomunicaţii la adminsitraţia publică și generează noi locuri de muncă. La nivel european, studiile arată că avem nevoie de peste 200.000 de analiști de date, ceea ce înseamnă oportunităţi majore de angajare. Programul pe care îl începem astăzi în cadrul ASE va permite studenţilor să înţelează și să aplice conceptele de business analytics în scenarii reale din economie și să-și dezvolte o carieră de viitor“, a declarat Marco Icardi, director regional SAS South East Europe, prezent la deschiderea cursurilor.
Cele 22 de ședinţe se vor derula în perioada martie-mai, iar la final, în urma unui concurs cei mai buni dintre studenţi vor primi premii și oferte de angajare din partea Crystal System, parter SAS în Romania. Pentru cei 350 de studenţi inscriși întelegerea și utilizarea tehnologiilor de business analytics poate fi o alegere bună pentru viitor, din punct de vedere economic, succes în cariera și deschidere internationala. Colaborarea dintre SAS, Crystal System și Academia de Studii Economice permite apariţia unei categorii de specialiști capabili să exploateze datele și puterea business analytics în companiile și organizaţiile publice românești. Aceasta sesiune de cursuri reprezintă doar o etapă a parteneriatului academic existent între SAS și ASE, început în anul 2000 și care acoperă mai multe direcţii tematice.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite