Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Managerial Tools >> HR >> Stiri si comunicate

Studiu SAP: tehnologiile IT, elemente de bază pentru dezvoltarea strategiilor HR

25 Martie 2014



Potrivit unui nou studiu realizat de SuccessFactors, o companie a SAP AG, şi Economist Intelligence Unit (EIU), aproximativ 50% dintre companiile private adoptă strategii de HR care implică utilizarea tehnologiilor software. Sondajul a fost realizat pe un eşantion de peste 200 de directori de HR din întreaga lume, cu scopul de a afla mai multe despre provocările întâmpinate de aceştia în interacțiunea cu angajații, dar şi informații despre strategiile pe care aceştia le adoptă pentru a gestiona în mod eficient dezvoltarea resurselor umane în cadrul companiilor pe care le conduc.
Astfel, potrivit studiului, 47% dintre directorii de HR chestionați vor să adopte strategii pentru sprijinirea angajaților noi şi a celor cu un potențial ridicat, iar 45% dintre ei consideră că expunerea angajaților cu un potențial ridicat la diverse situații de business reprezintă o modalitate bună de învățare. Aceste strategii de HR implică utilizarea unor tehnologii software precum sistemele de eLearning, folosite de circa 30% dintre directorii companiilor chestionați, sau aplicații de tip „social media”, realizate în cloud şi destinate companiilor în vederea colaborării şi gestionării diverselor proiecte într-un mod facil şi rapid, utilizate de aproximativ un sfert dintre respondenți.
De altfel, directorii de HR chestionați apreciază că acest gen de aplicații uşurează integrarea generației Y în peisajul organizațional, tinerii fiind mult mai deschişi către utilizarea tehnologiilor colaborative, atât la locul de muncă, cât şi în viața personală. De asemenea, 43% dintre respondenți sunt de părere că programele de lucru flexibile pot creşte eficiența şi gradul de motivare al angajaților, una din cinci companii utilizând în acest sens instrumente de colaborare în cloud.
Printre cele mai folosite tehnologii software la nivelul companiilor chestionate se mai numără şi sistemele core HR / HRiS, utilizate în 35% din cazuri, dar şi sistemele de videoconferință, folosite de un sfert din companiile chestionate, în acest caz înregistrându-se însă o tendință de scădere a gradului de utilizare în favoarea dispozitivelor mobile.



Tags: HR, SAP, studiu

Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite