Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Educatie >> Stiri si comunicate

SIVECO participa la dezvoltarea unui nou portal educational in 2.000 de scoli din Europa

25 Martie 2014SIVECO Romania este partener in proiectul european Open Discovery Space care se desfasoara in perioada aprilie 2012-aprilie 2015 avand ca scop crearea unei comunitatii de scoli la nivel international.
Proiectul pleaca de la o baza de resurse de continut existenta urmand sa se extinda prin contributia comunitatilor de profesori, care vor genera continut educational. Scopul proiectului este sa imbunatateasca practicile profesorilor in toate domeniile de activitate si sa imbine abilitatile de IT cu inovatii in pedagogie, curricula si organizarea scolii.


„Open Discovery Space invita la modernizarea educatiei scolare prin implicarea profesorilor, elevilor, parintilor si a factorilor de decizie. Proiectul are ca obiectiv crearea unui mediu de eLearning pan-european, pentru a promova metode mai flexibile si creative de invatare si pentru a imbunatati continutul educational”, a declarat Monica Florea, director departament Research & Development in cadrul SIVECO Romania.


Continutul educational este accesibil prin portalul proiectului datorita utilizarii mai multor instrumente printre care si MINT Tool, dezvoltat de SIVECO Romania. Rolul sau este acela de a plia continutul din toate bazele de stocare de informatii, inclusiv din baza de date SIVECO, pe un singur standard si pentru a putea fi incarcat si vizualizat pe portalul proiectului.


Pentru 2.000 de scoli din Europa, portalul proiectului faciliteaza si accelereaza procesul de adoptare a resurselor de eLearning in sistemul educational. Scolile pilot au fost selectate si integrate in activitatile proiectului dupa ce au demonstrat o gandire orientata spre evolutie, inovatie si interes, precum si experienta in utilizarea solutiilor de eLearning. 40.000 de elevi si 10.000 de profesori europeni vor folosi o baza comuna de lectii digitale multilingvistice.


Portalul Open Discovery Space reuneste resursele de continut existente fiind conectat in acelasi timp la cateva portaluri educationale regionale, nationale sau cu acoperire tematica. Continutul se adreseaza invatamantului primar, gimnazial si unei varietati de subiecte curriculare: stiinte, matematica, arte, IT, studii sociale, limbi straine. In cadrul comunitatii create prin intermeniul portalului, profesorii din Romania au posibilitatea sa interactioneze cu alte comunitati de profesori din Europa.


In cadrul proiectului a fost organizat un workshop "Change-agent teachers" cu 20 de profesori din diferite scoli din Romania si o sesiune de evaluare a acestora. Rolul profesorilor este acela de a fi deschizator de drumuri, transmitand dascalilor din fiecare scoala metodele inovatoare care pot fi utilizate in procesul de invatare. In cadrul workshop-ului au fost prezentate portalurile proiectului: http://portal.opendiscoveryspace.eu si http://www.opendiscoveryspace.eu. Dupa acest workshop, profesorii trebuie sa promoveze intrumentele inovatoare propuse, materialele educationale disponibile pe portal, cat si portalul proiectului.Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite