Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Financiar-Bancar >> Stiri si comunicate

Valoarea taxelor si impozitelor platite cu cardul pe internet s-a triplat in primele doua luni din 2014

25 Martie 2014Valoarea taxelor si impozitelor locale platite direct cu cardul pe internet s-a triplat in primele doua luni din 2014 comparativ cu perioada similara din 2013, la 6,6 milioane de lei, potrivit datelor raportate de bancile membre Visa Europe din Romania.
„Plata online cu cardul a taxelor si impozitelor reprezinta de departe cel mai confortabil si sigur mod de achitare a obligatiilor fiscale, fara costuri suplimentare pentru contribuabili si, totodata, o modalitate eficienta pentru optimizarea resurselor primariilor. Suntem tot mai aproape de a avea un sistem eficient de plata a taxelor si impozitelor. In acest sens, salutam initiativa autoritatilor de la finalul anului 2013 de a elimina din cadrul legislativ posibilitatea ca primariile sa suprataxeze platile prin ghiseul.ro. In noul cadru juridic astfel creat, ne asteptam la o crestere a numarului primariilor care accepta plata online a taxelor. Totodata, consideram ca este necesar ca autoritatile sa permita, prin modificarea legislatiei secundare, folosirea unor modalitati simple si rapide de distributie catre populatie a datelor de acces pentru ghiseul.ro, ceea ce va determina o crestere semnificativa a nivelului de utilizare al acestei platforme”, a declarat Catalin Cretu, director regional pentru Romania si Croatia, Visa Europe.


Internetul permite contribuabililor sa-si plateasca taxele oricand si de oriunde si sa evite astfel eventualele cozi de la ghisee. La sfarsitul anului trecut, 96 de primarii acceptau plata online a taxelor si impozitelor locale, prin ghiseul.ro sau platformele proprii.


Visa Europe, impreuna cu bancile membre din Romania, deruleaza pana la sfarsitul lunii martie 2014 a cincea editie anuala a campaniei nationale de promovare a utilizarii cardului pentru plata taxelor si impozitelor locale.
Toti posesorii de carduri Visa care isi achita taxele si impozitele locale cu cardul in perioada 15 ianuarie-31 martie 2014 vor participa la o promotie in cadrul careia vor putea castiga, prin tragere la sorti, premii totale in valoare de peste 130.000 lei.
De asemenea, in cadrul campaniei nationale, Visa Europe, impreuna cu bancile membre, organizeaza pentru al doilea an consecutiv competitia nationala de plata a taxelor si impozitelor locale cu cardul, la care pot participa toate primariile din tara care accepta plata cu cardul. Primaria care va sustine cel mai activ plata taxelor si impozitelor locale cu cardul va primi titlul onorific de "Primaria Viitorului" in cadrul unei conferinte de presa.


O alta componenta a campaniei nationale care permite contribuabililor sa-si plateasca simplu si rapid taxele locale o reprezinta locatiile speciale, deschise zilnic, pana la sfarsitul lunii martie 2014, in centre comerciale si sucursale bancare din Bucuresti, Cluj-Napoca, Constanta, Targu-Mures si Iasi. Aceasta initiativa isi propune sa vina in sprijinul contribuabililor care doresc sa beneficieze de tot mai multe modalitati simple de plata a taxelor. Pana la 15 martie, romanii au platit cu cardul taxe si impozite locale in valoare de peste 1 milion de lei in cadrul locatiilor speciale.
Plata taxelor si impozitelor locale se poate face in cadrul locatiilor speciale cu orice tip de card bancar, cu ajutorul aceluiasi sistem informatic disponibil si la administratiile fiscale. Astfel, in baza actului de identitate, contribuabilii vor afla cu exactitate sumele de plata, inclusiv eventualele restante, si pot decide sa le plateasca partial sau integral.


Lista locatiilor speciale deschise in Romania este urmatoarea:
Sectorul 1, Bucuresti: taxele si impozitele locale se pot plati intre orele 10:00 si 22:00 in agentiile Raiffeisen Bank din Baneasa Shopping City si Promenada;
Sectorul 2, Bucuresti: taxele si impozitele locale se pot plati intre orele 10:00 si 22:00 in Cora Pantelimon;
Sectorul 3, Bucuresti: taxele si impozitele locale se pot plati intre orele 14:00 si 20:00 in Auchan Vitan, Auchan Titan si Bucuresti Mall;
Sectorul 4, Bucuresti: taxele si impozitele locale se pot plati intre orele 15:00 si 20:00 in Sun Plaza Mall;
Cluj-Napoca: taxele si impozitele locale se pot plati intre orele 14:00 si 20:00 in Iulius Mall;
Constanta: taxele si impozitele locale se pot plati intre orele 10:00 si 22:00 in Maritimo;
Targu Mures: taxele si impozitele locale se pot plati intre orele 15:00 si 20:00 in Promenada Mall;
Iasi: taxele si impozitele locale se pot plati intre orele 14:00 si 20:00 in Iulius Mall.Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite