Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Oracle lanseaza Java 8

25 Martie 2014



Oracle anunţă disponibilitatea pachetului JDK 8, o implementare a specificaţiilor platformei Java SE 8 recent aprobată de Java Community Process (JCP). Această versiune include cel mai extins upgrade la modelul de programare Java de la introducerea platformei, în 1996. JDK a fost dezvoltat în colaborare cu comunitatea OpenJDK.


În cadrul lansării celui mai important update de până acum al tehnologiei Java, Oracle va găzdui astăzi un webcast dedicat Java 8.
Transmisiunea online de azi, 25 martie 2014, de la ora 19:00 (ora României), este disponibilă aici.


Oracle anunţă de asemenea Oracle Java SE Embedded 8, care beneficiază de noile caracteristici ale Java SE 8 şi este optimizat pentru sisteme de complexitate mijlocie şi ridicată.
Oracle JDK 8 şi Oracle Java SE Embedded 8 sunt acum disponibile pentru descărcare.
Java SE 8 şi Java ME 8 sunt concepute pentru a deveni convergente, iar Java ME 8 urmează a fi disponibilă în aceată primăvară.


Cu ajutorul unei platforme Java 8 distribuite pe dispozitive integrate, desktop-uri, centre de date şi în cloud, clienţii pot rula aplicaţii mai rapid, pot procesa şi analiza datele chiar în momentul prelucrării acestora şi pot reacţiona instantaneu la evenimente.
Datorită beneficiilor multi-platformă oferite de Java, implementările Oracle Java Embedded măresc flexibilitatea sistemelor hardware şi opţiunile disponibile, permit o portabilitate mai mare a aplicaţiilor şi măresc ciclurile de viaţă ale produselor.


Versiunea Java SE 8 este rezultatul unui efort realizat de întreaga industrie, prin testări deschise, adăugiri săptămânale şi o colaborare extinsă între inginerii Oracle şi membrii comunităţii globale de dezvoltatori Java, prin comunităţile OpenJDK şi Java Community Process.
Java SE 8 asigură o productivitate mai mare pentru dezvoltatori şi creşteri semnificative ale performanţei aplicaţiilor, prin reducerea codului repetitiv (boilerplate code), prin colecţii şi adnotări îmbunătăţite, modele mai simple de programare paralelă şi folosirea mai eficientă an procesoarelor moderne cu nuclee multiple.


Caracteristicile esenţiale ale JDK 8 sunt Proiectul Lambda (JSR 335), motorul JavaScript Nashorn, un nou API pentru dată şi oră (JSR 310), un set de Profile Compacte şi eliminarea „generării permanente” din HotSpot Java Virtual Machine (JVM).


Oracle JDK 8 a obţinut deja performanţe record pe sisteme 4 socket aflate pe servere NEC Intel şi pe sisteme 2 socket aflate pe servere Oracle SPARC T5, cu o îmbunătăţire a performanţei de 12 până la 41% comparativ cu JDK 7 pe aceeaşi configuraţie Oracle.


Noile caracteristici şi îmbunătăţiri pentru clienţii Java sunt de asemenea disponibile în cadrul celei mai noi versiuni a JavaFX din JDK 8. Acestea include: o colecţie grafică integrată, noi instrumente de control UI, o temă Modena, funcţionalităţi care le permit dezvoltatorilor să includă conţinut Swing în aplicaţii JavaFX, noi caracteristici pentru grafică 3D şi suport HTML 5 adiţional.


Compatibilitatea Java SE 8 cu versiunile anterioare ale platformei menţin valoarea abilităţilor deja dobândite de dezvoltatorii actuali de software Java şi protejează investiţiile în tehnologie Java.


Dezvoltatorii dornici să treacă imediat la versiunea Java SE 8 pot descărca noul NetBeans Integrated Development Environment (IDE) 8.0, care le permite să beneficieze de cele mai noi caracteristici ale Java şi de suportul îmbunătăţit pentru HTML5.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite