Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Networking >> Stiri si comunicate

Cisco extinde Application-centric Infrastructure

26 Martie 2014



Cisco a anunţat extinderea soluţiei Application Centric Infrastructure (ACI) prin adăugarea modulului enterprise la Cisco Application Policy Infrastructure Controller (APIC) şi care extinde soluţiile ACI dincolo de centrele de date, la nivel de WAN şi reţele de acces şioferă capabilităţi Software Defined Networking (SDN) ce permit reţelei să devină mai responsivă la cerinţele venite din partea utilizatorilor, dar şi a aplicaţiilor. În acelaşi timp, Cisco anunţă o soluţie revoluţionară de cloud hibrid – Cisco InterCloud – care va crea premizele pentru soluţii de cloud hibrid, privat sau public, sigure şi interoperabile. Cisco InterCloud, componentă a platformei Cisco One este un software de infrastructură care va sta la baza soluţiilor cloud de tip hibrid, permiţând organizaţiilor să combine şi să transfere volume întregi de conţinut – inclusiv date şi aplicaţii – la nivelul mai multor cloud-uri publice sau private, uşor şi sigur, menţinând în acelaşi timp reţeaua asociată şi respectând politicile de securitate.

Modulul Enterprise al Application Policy Infrastructure Controller (APIC) permite organizaţiilor IT să aibă vizibilitate completă asupra reţelelor, automatizând reţeaua şi politica de configurare, gestionând în acelaşi timp aplicaţii la nivel de WAN şi reţele de acces. Prin intermediul acestui proces automatizat pot fi administrate atât taskurile tradiţionale repetitive, cât şi cele complexe.
•Cisco APIC Enterprise Module furnizează o opţiune unică de a vedea reţeaua ca pe o entitate unică, în locul unor elemente de reţea individuale. Rezultatul constă într-o reţea cu un nivel redus de complexitate, cu o bună funcţionare a aplicaţiilor la nivelul infrastructurii cablate sau wireless şi un troubleshooting şi management mai eficinent al reţelei.
•Cisco APIC asigură economie de timp pentru departamentul IT, timp care ar fi altfel alocat pentru configurarea echipamentului de reţea şi update-ul modificărilor de politică, dispozitiv cu dispozitiv. Automatizează multe funcţii IT, permiţând configurarea şi modificarea de politică automată, la nivelul întregii infrastructuri. Totodată acceptă adaptarea automată a politicilor la schimbările de reţea foarte dificil de realizat în alte situţii. Ca rezultat, departamentul IT poate aloca timp pentru a crea aplicaţii inovatoare destinate mediului de afaceri utilizând inteligenţa reţelei pentru a avea impact direct asupra business-ului.
•În plus, Cisco APIC oferă suport atât infrastructurilor de reţea existente cât şi celor noi, fiind baza pentru o serie de Application Programming Interfaces (APIs), inclusiv OpenFlow, Cisco onePK şi Command Line Interface (CLI). Cisco APIC Enterprise Module oferă, de asemenea, suport atât pentru dispozitivele SDN-ready, cât şi pentru echipamentele de reţea Cisco mai vechi, oferind aceleaşi posibilităţi de automatizare ca şi în cazul utilizării Cisco ACI, pentru o mare parte din baza instalată. Acest lucru elimină nevoia de a înlocui echipamentele de reţea existente pentru a beneficia la maxim de această nou funcţionalitate.
•Cisco APIC Enterprise Module este construită din trei elemente: o bază de date de informaţii de reţea consolidată, politica de infrastructură şi automatizare. Combinate, acestea pot creşte substanţial agilitatea şi automatizarea la nivelul reţelei, reducând cu până la 36% timpul petrecut de IT pentru activităţi operaţionale.
•Pentru a răspunde cerinţelor de securitate, Cisco APIC automatizează detectarea şi atenuarea rapidă a ameninţărilor la nivel de reţea, prin integrarea şi automatizarea soluţiilor de securitate Cisco Sourcefire.
•Pentru managementul de conformitate în sucursale şi sediul central, Cisco APIC oferă, de asemenea, Quality of Service (QoS) la nivel de reţea şi accelerează implementarea Intelligent WAN (IWAN). Poate fi folosit de asemeanea cu soluţii terţe pentru a oferi administrare şi orchstrare la nivel WAN.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite