Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Konica Minolta anunţă extinderea portofoliului de produse și servicii de tipar

27 Martie 2014



Konica Minolta a anunțat extinderea portofoliului de produse și servicii din domeniul tiparului în cadrul Ipex 2014, ceea ce permite companiei să acceseze noi piețe și oferă totodată clienților numeroase oportunități de business.
La Ipex 2014, una dintre cele mai mari expoziții de tipar digital din lume, care are loc în perioada 24-29 martie la Centrul de expoziție ExCel din Londra, Konica Minolta oferă o serie de perspective referitoare la strategia sa de dezvoltare. Compania a anunțat că are în plan să își consolideze poziția de lider pe piața echipamentelor de producție color de productivitate medie (între 100.000 și 1 milion de pagini pe lună) și să devină numărul unu pe acest segment de piață inclusiv în termeni de volume de printare. Conform datelor actuale furnizate de infoSource pentru anul fiscal 2013, Konica Minolta și-a consolidat prima poziție pe piața europeană de tipar digital. În Europa de Vest, compania a obținut o cotă de piață de 54% (MIF), iar in Europa de Est o cotă de 65% (MIF), fiind lider de piață detașat.
Prin extinderea portofoliului, Konica Minolta demonstrează la Ipex 2014 o serie de oportunități. La standul său de la târg, compania prezintă, printre altele, modul în care exploatează piața de ambalaje în tiraj mic, cu echipamentul de tipar digital în coală inkjet UV în format B2+ (585x750mm), KM-1. Acest echipament va permite tipografiilor comerciale să își extindă gama de servcii cu dimensiuni mai mari ale colii pentru broșuri cu pagini împăturite în 3 sau 4, mape cu buzunare, supracoperți, coperți ilustrate de carte, postere și materiale tipărite pentru puncte de vânzare și chiar ambalaje ușoare. Cu o viteză de producție de până la 3.300 de coli pe oră, KM-1 este soluția ideală pentru termene scurte de execuție la o calitate foarte bună.
De asemenea, Konica Minolta demonstrează în cadrul târgului cum se pot produce simplu și rapid etichete în tiraje mici, prin intermediul printării de mare viteză roll-to-roll de 18 metri pe minut, cu echipamentul Konica Minolta bizhub PRESS C70RLC.
Konica Minolta prezintă totodată la Ipex 2014 un produs MGI de lăcuire selectivă, ca urmare a preluării unei participații de 10% în cadrul companiei MGI Digital Graphic Technology (MGI). Echipamentul realizează lăcuire 3D sau plană și poate fi utilizat pentru materiale tipărite pe echipamente digitale sau tradiționale, offset, atât pe hârtie cât și pe alte suporturi, precum plastice, bannere sau plicuri. La standul Konica Minolta de la Ipex (N1 C130) există 12 sisteme de producție de ultimă generație și aplicații software pentru conectivitatea și automatizarea fluxurilor de lucru, web-to-print sau management de culoare.
Printre echipamentele de la târg, este expus pentru prima dată și bizhub PRESS C1100, echipamentul de referință al gamei de producție color a Konica Minolta, care urmează să fie lansat anul acesta. Cu o viteză de 100 de pagini pe minut, bizhub PRESS C1100 se adresează tipografiilor și piețelor de print-for-pay și CRD centralizat.
Pe toata durata evenimentului, Konica Minolta are la stand experți din industrie, care demonstrează vizitatorilor modul în care își pot crea traiectorii clare de creștere oferind servicii cu valoare adăugată și soluții digitale, prin intermediul unei game vaste de aplicații și produse.
Olaf Lorenz, General Manager, Divizia International Marketing, Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH, a declarat: "Industria tipografică trece de la tiparul clasic spre cel digital, cu numeroase oportunități din care poate fi generat business nou. În timp ce piața tiparului offset se ridică la 107 miliarde de euro, cea a tiparului digital este în prezent de numai 7,7 miliarde de euro, însă va avea o rată de creștere pe segmentul color de aproximativ 4% pe an până în 2017. Pornind de la aceste informații, Konica Minolta a decis să își extindă portofoliul de produse și servicii din domeniul tiparului digital, având convingerea că în acest domeniu există un viitor luminos."



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite