Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Educatie >> Stiri si comunicate

Samsung și UNESCO încep primul parteneriat global

27 Martie 2014



Samsung Electronics și UNESCO anunță primul parteneriat prin care vor oferi acces la o educație mai bună studenților din țările în curs de dezvoltare, prin îmbinarea expertizei UNESCO cu facilitățile și soluțiile oferite de Samsung Smart School. Parteneriatul va susține direct cinci categorii ale UNESCO: Educație, Cultură, Științele Naturii, Științe Sociale și Umane, Comunicare și Informare.
Seokpil Kim, Vicepreședinte Executiv al Samsung, și Irina Borkova, Director General al UNESCO, au semnat parteneriatul în cadrul Forumului de educație globală și al abilităților din Dubai, în data de 16 Martie 2014.
„La Samsung, vedem educația ca pe un pilon care susține toate națiunile în realizarea potențialului acestora de a deveni societăți puternice şi sustenabile, unde oamenii pot prospera. Viziunea împărtășită de Samsung și UNESCO asupra educației și culturii asigură faptul că acest parteneriat va contribui semnificativ în comunitățile din întreaga lume și va inspira tinerii să își schimbe propriul viitor”, a declarat Seokpil Kim.
Samsung își propune să contribuie la o comunitate globală mai bună prin diverse inițiative, precum Samsung Schools, școli care diminuează diferețențele de cunoștințe în domeniul digital și creează un mediu educațional adecvat, dar și Tech Institutes, care oferă traininguri educaționale pentru studenți și tinerii tehnicieni. De asemenea, Samsung sprijină mai multe inițiative educaționale precum școli pentru copiii cu dizabilități din Rusia, Smart Schools în spitalele de copii din Franța și Biblioteci Digitale în sud-estul Asiei.
Inițiativa UNESCO Mobile Learning își dorește să ofere educație pentru toată lumea prin oferirea unor căi inteligente pentru susținerea procesului de învățare prin dispozitivele mobile. Proiectul va permite Samsung și UNESCO să coopereze pentru progresul educației. De asemenea, proiectul se va extinde și va include și domenii precum știință și cultură.
Irina Borkova, Director General al UNESCO, a declarat: „Acordul dintre UNESCO și Samsung este un exemplu clar de alianță inovatoare de care avem nevoie în secolul 21 pentru a consolida bazele societății bazate pe cunoștințe. Ne va ajuta să integrăm puterea extraordinară a tehnologiei mobile în sistemele educaționale – să oferim educație de calitate pentru fete și băieți, femei și bărbați, oriunde ar fi aceștia.”
Samsung și UNESCO au mai colaborat în proiecte naționale pentru Educație și Dezvoltare Durabilă în Vietnam și pentru platforma Silk Road Online pentru a păstra informațiile despre istoria drumurilor comerciale.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite